lørdag den 30. marts 2013

Tænk, at jeg kunne glemme

at jeg havde juleroser stående i drivhuset!

For et stykke tid siden plantede vi en masse juleroser ind i drivhuset, så vi kunne sælge dem til fordel for havekredsen, hvor vi altid forsøger at få økonomi til at holde spændende foredrag.

Blandt dem, der står tilbage, er der nogle fine hvide. Egentlig burde jeg klippe hovederne af dem og lægge dem i en skål med vand, men det kan jeg ikke nænne.





Ude i haven er der nogle få, som har rejst sig. Måske går det slet ikke så galt, som jeg har frygtet.
Og helt oppe ved husmuren titter den lille iris frem.


mandag den 25. marts 2013

Fuglekasser og fint besøg

Endelig fik vi renset fuglekasserne. Det plejer vi at gøre i vinterferien, men i år var det bare for koldt. Og bagefter har vi døjet med en langvarig influenza. Men nu skulle det være.
Fuglekasserne lavede vi for mere end 15 år siden og de fleste holder endnu.

 Der var reder i langt de fleste - kun 2 var uden rede, men til gengæld fuld af fugleklatter, så fuglene har nok søgt ly for vinteren i kasserne.
Umiddelbart ser den døde fugl også for frisk ud til at være en unge fra sidste år. Men nu er kassen renset, skoldet og klar til en ny sæson. Jeg har fået hestehår af en haveven, så der er lidt materialer at fore rederne med.



Buster hjalp som sædvanligt godt til - eller også var den bare i vejen :)


Og til slut et par grumsede billeder af den fine gæst: en stillits. Jeg så den forleden, men kun i et kort glimt. I dag har den vimset rundt ved foderbrædtet i lang tid. 


onsdag den 6. marts 2013

Vintergæk vase

Min trefløjede vase til vintergækker er nu kommet i brug igen


søndag den 3. marts 2013

Lange Nase

 I 2011 købte vi en potte med 4 bittesmå fyldte Eranthis på markedet i Kiekeberg. Vi gav den fyrstelige sum af 10 Euro for potten. I år er den ene Eranthis sprunget ud og for mig at se ser den ikke specielt fyldt ud. Jeg har vist bare betalt 75 kr for 4 helt almindelige Eranthis.

Knap så fyldt som forventet :)


Til gengæld er der ingen tvivl om at den næste Eranthis er den bleggule Schwefelglanz.

 
Jeg har været i haven i dag og har fået klippet alle bladene af juleroserne. Årets første julerose er sprunget ud og nu varer det ikke længe med resten. Det er en skøn tid, vi går i møde.



Jeg fandt også disse 3 spirer. Det er en gøgeurt, som jeg købte på marked i Århus i efteråret. Sælgeren vidste ikke hvilken, så det bliver spændende at se. Den er lidt tidligt fremme, synes jeg.





Bergenia 'Winterglut' lever op til sit navn.