onsdag den 29. januar 2014

Sjaggerne kom forbi

En stor flok sjaggere landede i haven og kastede sig over æblerne, som jeg havde smidt ud til solsortene. De stakkels solsorte må bare se på, medens maden forsvinder i de andres næb.


Sjaggere på besøg





Jeg har kastet mig ud i kampen om landsdelens lækreste fuglerestaurant :) Faktisk har jeg fodret med denne menu længe: fedtsøjler, tørrede melorme, små fedtpiller med insekter i, solsikkekerner, hampfrø, nødder, almindelig fugleblanding og æbler i lange baner.

I formiddags satte jeg et foderhus af  plexiglas op på vinduet, så fuglene kommer tættere på. Jeg savner sydbøgen, som var vores "fugletræ". Nu står foderbrædtet ved bøgehækken, så fuglene kan flyve i ly for spurvehøgen, men det betyder også, at jeg ikke ser dem nær så godt som før.
Hvis billederne herunder er slørede, så skyldes det mine beskidte vinduer :)
Fedtet i glasset er meget eftertragtet

Ligeså er nødderne

Plexiglas-foderhuset, som nu er kommet op. De skal lige vænne sig til det.
Buster sidder og kigger på "maden"

fredag den 17. januar 2014

I en våd og mørk januar

kommer jeg ikke meget ud i haven. Det er mørkt, når jeg kommer fra arbejde og weekenderne har været fyldt ud med fødselsdage og arrangementer.

Men i dag har jeg fridag og jeg fik kigget til alle juleroserne, som begynder at dukke op. Der er rigtig mange på vej, så grangrenene er klar, hvis der skulle komme frost.

Jeg fik forleden en bogpakke og blandt bøgerne var "The book of Little Hostas". Der er så utroligt mange fine og jeg kan mærke, at en ny samle-dille er på vej :)  Jeg måtte ud og se, hvilke af disse små skønheder jeg har i haven - eller har haft, for foråret vil jo vise, hvilke der dukker op.

Men det, der fangede øjnene i dag var en kunstfærdig svamp, som sidder på en stamme af moseeg, som afgrænser Rhododendronbedet.