lørdag den 13. oktober 2012

Der er også knald på farverne i Rødekro

Men først til noget helt andet, nemlig mini grise.
Jeg var forleden på besøg hos en haveveninde, som opdrætter minigrise.
De er noget så søde og også lidt frække. Jeg kan især godt lide de små sorte.


Og så til farverne.


Acer 'osakazuki'. Vi har 2 stående ved det, som bliver udgangen fra terassehaven. Det er dem jeg sidder og kigger ud på ved alle måltiderne. Behøver jeg at sige, at jeg har den bedste plads :)


Et kig over hækken, som afslutter terassehaven, ned mod det vi kalder skoven, hvor Sorbus 'Dodong' er startet på sit festfyrværkeri.

Lige uden for terassehaven står vores tulipantræ. Det er nu efterhånden ved at få en god højde.

Papirbarklønnen, som tidligere holdt flyttedag og måtte lide den skæbne, at få et stort sår ved beskæring. Den har stået flot hele sommeren og er nu blikfang, når man drejer ind på den vej, hvor vi bor

Sidste år døde en stor busk i et bed, hvor jeg især har små sartere planter. Stor katastrofe, for så mangler der skygge. Vi havde en Virburnum mariesii stående på vent og den blev plantet i stedet. Den får også en flot høstfarve.

Der er rigtig mange frugter på Cornus Kousa i år.

Jeg lagde mærke til, at på denne Cornus Kousa 'Wietling Select' står frugterne op, medens de på en anden Cornus Kousa hænger nedad.

Blåregnen havde benyttet sig af, at vi var travlt optaget af at lave bæk, så den havde bredt sig vildt og uhæmmet hen over rionettet over terassen. Den fik en kraftig beskæring. På billedet ses også vores nye havepejs. Det tog ikke lang tid for den at blive pænt rusten.

16 kommentarer:

 1. Og "pænt rusten" skal vel tages helt bogstaveligt. Efteråret har unægteligt gjort sit indtog i jeres have, men absolut på den flotte måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skal tages helt bogstaveligt :) Vi så pejsen hos en forhandler hvor den stod flot og rusten. Da vi pakkede vores ud var den helt blank og faktisk ikke særlig pæn. Men nu hjælper det på det.

   Slet
 2. Ja, hvem kan stå for sådanne små søde grisebasser:-) Man skulle lige have et hjørne i haven, hvor der kunne gå sådan nogle trunter og møffe i jorden:-)

  Hvor har du mange specielle og flotte træer, og her i efteråret er de jo næsten aller pænest når de står med deres festfyrværkeri.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har begge en svaghed for træer. Vi har her i formiddags været i Sønderborg for at stjæle en gren af en tjørn, som står i et kommunalt område. Den får det smukkeste efterårsløv og frugter er knaldrøde. Det minder rigtig meget om beskrivelsen for Hanesporetjørn, blot er tornene kun ca. 2 cm.
   Og så opdagede jeg forleden Acer japonicum 'aconitifolium'. Suk, hvor er den flot i høstfarven.

   Slet
 3. Ja du har også mange træer med skønt efterårsløv, det skal jeg love for. Sorbus Dodong er jo fantastisk, men også Mariesii og ja alle de andre er skønne. Det er smågrisene også :) Måske skal jeg lige have kigget efter Acer Japonicum aconitifolium ser det ud til

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev overrasket over alle de nuancer der er i løvet

   Slet
 4. Sikke skønne efterårsfarver du har i haven. Den acer skulle også få nogle fantastiske farver. Sorbus Dodong er et skønt træ

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en ren tilfældighed at der lige var nogle blade med af den Acer. Tænk at man kan blive så syg efter en plante bare af at se på et blad :)

   Slet
 5. Ja de er søde de små grissebasser. Jeg har set dem live på Roskilde Dyreskue.
  I har mange skønne træer med efterårsløv. Min kinesiske kornel har som din utroligt mange frugter i år! Men ingen som din 'Wietling Select' - det ser sjovt ud!
  Det er et sandt festfyrværkeri du viser fra haven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du så også lagt mærke til, om frugerne hænger eller står opad?

   Slet
  2. Ja mine frugter hænger …øh DU ved hvilke jeg mener!! ;i))

   Slet
 6. Nej, hvor sjovt med minigrisene! Og hvor er de søde - suk.... spiser nok snart heller ikke mere svinekød, som er det eneste kød, jeg efterhånden spiser.

  Sikke farver der er i din have - meget imponerende :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. De var nemlig rigtig søde. Men man skal bo i landzone for at måtte have dem - sådan forstod jeg det i hvertfald.
   Så du kunne jo godt have et par stykker som kælegrise :)

   Slet
 7. Tjaaeee... sådan en lille grisebasse til at øffe rundt i haven... ;)

  Det er da vist en fejl jeg ikke følger med herinde, det er der hermed rettet op på :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være hjertelig velkommen :)

   Slet
 8. Sikke et smukt fyrværkeri af farver i har i haven. Det ser rigtig godt og spændende ud!

  SvarSlet