mandag den 12. maj 2014

En våd søndag

Mellem bygerne har jeg været en tur ude med kameraet.

Bedet ved siden af trappen til bagdøren er et af de nemmeste bede i haven. I det tidlige forår klipper vi alle bladene af bispehuerne, så der er plads til blomsterne og det er stort set den pasning, bedet får.

Lige nu lyser og dufter Azaleaerne

Jeg har nu fået tydet skiltet og frueskoen hedder 'Paeblo'

Den hvide blomst er svær at fotografere, men jeg er så glad for den lille Haberlea - en foræring fra en sød haveveninde. Svampen nedenfor må også gerne være der :)

I år strutter gøgeliljerne.

Pærekvæden er helt fyldt med blomster. Hvis de alle befrugtes, må der vist en udtynding til.


Jeg blev så glad, da jeg opdagede den lille vibefedt, som har været så utroligt meget igennem i form af flytninger og snegleangreb inden den nu står og blomstrer.

10 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå, at bedet med bispehue ikke behøver meget pasning, jeg skal da love for, at de har taget ved i hele bedet, det ser flot ud og dejligt når der er noget nemt.
  Min gøgelilje blomstrer ikke endnu, men den er på vej. Vibefedt kender jeg ikke.

  SvarSlet
 2. Hej Ulla

  Det ser da godt ud!
  Sjovt at se Fruefedt - Har hørt at når den er i god vækst går sneglene en stor bue udenom - de risikerer jo selv at blive ædt!
  Flot Fruesko, mine blomstrer næppe i år - er den specielt eftertragtet af snegle eller er kobberringen der mere for alle eventualiteters skyld?
  regnen har godt nok sat gang i meget - alt ser så frodigt ud:)

  Ha en dejlig uge!

  SvarSlet
 3. Mine gøgeurt blomstrer heller ikke endnu men de står også ret skygget. Må da hellere snart bevæge mig ned på engen og se hvordan de har det der nede.
  Hilsen Rita fra Blomstertøsens have

  SvarSlet
 4. Hvor har du dog mange spændende specialiteter. Pærekvæden havde jeg helt glemt, det er faktisk et træ, som jeg for nogle år siden fik på min ønskeliste, den skal jeg da vist lige have genopfrisket. Flot gøgeurt, og sikken flora den viser. Jeg har også en, men den er altså ikke sprunget ud endnu.

  SvarSlet
 5. Hei Ulla

  Du har så mye fint i hagen din, og frueskoen er så vakker! Mine Ulla Silkens har bare så vidt kommet opp av bakken, men alt er jo senere her. Akeleiefrøene fra deg har spirt så fint, og snart kan jeg prikle de.
  Pærekvede hørtes spennende ut!

  SvarSlet
 6. ooohhhhh en Pærekvæde.... nøøøøøj det gad jeg godt

  SvarSlet
 7. Hvor er det et smukt bed med bispehuen og azalierne..... og man kan jo nærmest se, at det ikke kræver meget lugning! Flot!
  Gøgeurten lyser også flot op og har jo nogle smukke blade. Pærekvæden er nok den smukkeste kvæde jeg kender.

  SvarSlet
 8. hej Ulla.Flot bed med bispehuer og azalerne...........og det passer da sig selv.
  Men spændende planter du viser.Gøgeliljerne er rigtig smukke.
  Rigtig god dg Jette

  SvarSlet
 9. Det er nogle fine små du viser her:) Jeg kender godt glæden over synet af en lille plante som man næsten havde opgivet.
  Bispehue er en skøn bunddække året rundt - det er utroligt som den bliver en kæmpe massiv overflade som hverken er til at hugge eller stikke i når den dækker så stort et område - det oplevede jeg igen forleden, hvor jeg skulle grave en klump op.

  SvarSlet
 10. Hei Ulla.
  Det er våte men nydelige blomster du har, og blomstene setter vel pris på litt vann.

  Ha en fin ,,snart,,helg fra Marit.

  SvarSlet