torsdag den 5. juni 2014

En tur til Holland

De sidst par dage i maj var vi med Haveselskabet på havetur til Holland i området omkring Rotterdam. Det var en rigtig dejlig tur, hvor vi besøgte mange forskellige haver, var på en smuk sejltur igennem et naturreservat og til slut på en planteskole.

Her et enkelt billede fra hver have.

Den første have vi besøgte var en ren fryd for øjet. Haveejeren var en sand kunstner. Der var masser af haverum og hvert rum var smukt farveafstemt. Der var klippede stedsegrønne, hvilket vi snart opdagede, at der var overalt i haverne. Jeg faldt pladask for det røde haverum.

Næste have faldt ikke i min smag. Det var nærmere et anlæg end en have. Megastor have, men uden sjæl. Heldigvis var der andre på turen, som havde en anden mening og sådan skal det jo være.


Tredje have havde de smukkeste staudebede. Et billede kan slet ikke yde haven retfærdighed. Det var smukt. Der var mange fine detaljer i haven, bl.a. et lysthus klippet i rødbøg. Og røde buskbomkugler.... hm, da jeg stak hånden derned opdagede jeg, at det var klippede berberis.


Pinligt, men kun et enkelt billede fik jeg taget i den næste have, for det var hos en hosta-mand, som selv frembragte hosta. Spændende, spændende... behøver jeg at sige, at der var trængsel i salgsafdelingen?Næste have havde mange fine ting at byde på, bl.a. et orangeri, hvor der blev spillet dæmpet klassisk musik, men jeg faldt for den lille trold, som tager et afslappende bad i andemadssuppen.

Det som jeg husker næste have for er, at alle børnebørn havde hver deres lille have i haven. Der var billede ved hver have, så der var ingen undskyldning for at spise lillesøsters ærter :)
Alt i haven var dobbelt så højt og dobbelt så stort som hjemme i min have. Især en Cornus Kousa fik hele selskabet til at gå i svime.


Næstesidste have havde ALT. Vand, bæk, staudebede o.s.v. Men det var især legen med rum, som var helt fantastisk. Bag ved dette rolige grønne rum er der et festfyrværkeri af et staudebed. 


Sidste have på turen kan ikke fanges på foto. Det var en mega stor have, den bedste på hele turen. Haveejeren var året forinden kørt galt og kunne ikke gå uden rollator. Vi kunne forstå, at pasningsniveauet ikke var, som det plejer, men sikke en have. Der var den fine balance mellem natur og kultur, som jeg/vi så godt kan lide. Den var vild og tæmmet på samme tid. Orkideerne stod næsten som ukrudt ved søen. En flot finale på turen.

18 kommentarer:

 1. Det lyder til at have været en meget spændende tur.

  SvarSlet
 2. Det ser rigtigt fint ud, lyder og ser ud som en god tur. Er enig med dig i at den røde have ser spændende ud og så kan jeg godt lide den lille trold i badekaret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var mange flere røde elementer, som jeg bare ikke har med på billedet. Mørkløvede buske, knaldrøde roser og mørke ligularia f.eks.

   Slet
 3. Hej Ulla
  Fantastiske billeder fra din havetur. Jeg kan godt forstå, at du faldt for det røde rum- det ser super ud med de røde bænke!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er modigt gjort, at male bænkene SÅ røde. Virkelig flot effekt.

   Slet
 4. Hej Ulla

  Altid godt med lidt inspiration, den sidste have ser godt nok spændende ud!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Den sidste have var virkelig spændende, men jeg fik den slet ikke indfanget. Bl.a. plantede de hvert år 10.000 selvsåede lyngplanter ud til deres bier.

   Slet
 5. For en hage! Det så deilig ut å kunne vandre der, og der kunne jeg nok ha vært i mange timer. Hosta er alltid flott, ikke sant? Jeg tenker det ble med noen hosta hjem til deg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg beherskede mig og købte kun nogle få, små hosta. De skulle jo være i kufferten :)

   Slet
 6. Åh hvor skønne haver du fik besøgt Ulla.......skønt at komme hjem med en hel "kurv" fuld af inspiration og indtryk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tager sin tid at bearbejde indtrykkene. Vi lavede en øvelse om aftenen ved "vores" bord: vi skulle beskrive haverne, som vi havde set den pågældende dag. Det var slet ikke let at huske fem haver.

   Slet
 7. Det lyder som en rigtig god tur - jeg håber på en Hollandstur næste år i tulipantiden, men den tur du har været på, lyder næsten mere spændende

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt nok, har det aldrig fristet at tage på tulipantur i Holland. Men til gengæld vil jeg stadig gerne derned i eftersommeren og se noget Piet Odoulf inspireret

   Slet
 8. Det lader til at have været en dejlig tur. Vi så ikke noget til dig i går, så du slap for at blive våd i Botanisk Have, til gengæld har du haft en dejlig tur til Holland.
  Mon vi får dine hostakøb at se?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var skam i Geografisk have i går og blev gennemvåde, så vi tog tidligt hjem. Jeg opgav at kigge efter kendte ansigter, for paraplyerne og regnjakkerne dominerede billedet.
   Jeg skal nok vise hosta, når jeg engang når så vidt.

   Slet
 9. Tak for de skønne billeder fra de smukke haver.
  Det ser ud til at ha´ været en rigtig god og oplevelsestur.
  Ha´ en god pinsedag/aften.

  SvarSlet
 10. Du og du så flott, det må ha vært en fin tur.
  Så fine bilder Ulla, takk for bilde turen.

  Ha en fin sommerdag, Marit.

  SvarSlet