onsdag den 27. maj 2015

London 2015 - dag 4: Chelsea flowershow

Så blev det tirsdag og der stod Chelsea flowershow på programmet. Lidt stemningsbilleder fra udstillingen.

Vi brugte rigtig meget tid ved den have, som var blevet Best in show. Den var så flot og så naturlig, at det slet ikke kan beskrives men skal opleves. Vi var så imponerede over, at man kan bygge så naturlig en stand op på den korte tid. Én ting er at få planter plantet tæt og frodigt, men at flytte et stykke natur med græs og vilde planter, det lignede kunst. En stampet dyreveksel var der også. Og en helt igennem naturtro bæk.

Vi var rigtig heldige med vejret. Der var kun var to store regnskyl i løbet af dagen selvom der var meldt rigtig meget regn. Under det ene var vi i forvejen inde i det store udstillingstelt og under det andet sad vi og spiste vores frokost. Det kan vist ikke være mere heldigt.

Allerede på vej ned mod Chelsea blev vi mødt af flotte blomsterarrangementer

Der var trængsel om pladserne for at komme til at se udstillingerne

Flotte sammensætninger. De bordeaux spir synes jeg er flotte.


Mange steder blev der filmet og interviewet

Denne spøjse fyr tiltrak sig en del opmærksomhed. Han lå og tørrede belægningerne af med en fugtig klud. Jeg ved ikke om man kan se det, men han havde også pink lange negle.
Jeg vil til at spille lotto!

Insektbo af rustne dåser fra industrikøkkener

Temaet var så vidt jeg husker "Forhave"

Denne have blev "Best in show"

Jeg kan slet ikke via billeder gengive, hvor fint det var


Vinderen fra en anden vinkel
Fra de indendørs stande

Det var imponerende flot

Fra Hilliers indendørs stand. Det er utroligt, hvad de kan bygge op
Kunstgræs. Faktisk ligner nogle af produkterne så meget, at jeg var nødt til at røre det. Der var "vissent græs" imellem det grønne, så det så helt naturtro ud

En gammel mand i kørestol sad længe i venteposition for at komme til at se. Hjælperen kunne ikke få folk til at gå til side. Så blev jeg lidt stram i betrækket og fik prikket og lidt bestemt sagt excuse me o.s.v. så der blev et hul til ham - og fik et stort smil til tak. Det var dagens spejdergerning, tihi9 kommentarer:

 1. Åh, det var en dejlig tur igennem showet! Det er altså dejligt når man ikke selv kommer afsted :) De bordeaux spir tror jeg er Fredløs, lysomachia atropurpurea, rigtige lækre men vist lidt kortlivet. Og ham med punkerhåret er vist en kendt havedesigner; han forstår da at tiltrække opmærksomhed! Tak for turen :-)

  SvarSlet
 2. Godt gået, Ulla, jeg er stolt af dig! Der bliver godt nok ikke sparet på de dyre planter, f.eks. fruesko og den røde meconopsis punicea. Primula pulverulenta skinner også flot igennem. Jeg tror som Rose, det er lysimachia atropurpurea, og mener også, at den har kort holdbarhed. Heldigvis kan man godt så den selv.

  SvarSlet
 3. Hej Ulla.Hold da helt op nogle dejlige billeder fra Chelsea.Der er bare SÅ meget at se på.
  Men dejligt at opleve og skønt med lidt ny inspiration.
  Var selv til Hampton flower show for to år siden................det kan anbefales.
  Skøn havetur du har været på.
  God aften Jette

  SvarSlet
 4. Spændende at se, det var en flot have, der vandt. Godt du blev stram i betrækket, så den ældre mand også kunne komme til at se.

  SvarSlet
 5. Tak for alle de fine billeder - når nu man selv må blive hjemme :-)

  SvarSlet
 6. Nok en gang flotte bilder! Det er jo nesten utrolig hvor flott og naturlig det ser ut, og de må være dyktige de som lager alt dette. Det er nok en opplevelse å være der og se det "live"!
  Det var en god speidergjerning du gjorde der :))

  SvarSlet
 7. Tak for turen og de fine billeder. Godt at du mandede dig op - utroligt for englænderne er da ellers i mange situationer ganske høflige og venlige.

  SvarSlet
 8. Ja skøn tur, Ulla. Jeg har købt frø af den der ´lilla spir´. Og jeg købte rigeligt, såååå................. Der røg også lidt andre frø med, som kan bløde min systematik lidt op, bl.a. vedbendtorskemund. Hilsen Hanne, Tilst.

  SvarSlet
 9. Hei Ulla.
  Det var nok en fantastisk tur, så mye flott å se på.
  En finner inspirasjon og nye ideer etter en så opplevelse tenker jeg.

  Flotte bilder også, god ny uke til deg.

  SvarSlet