søndag den 27. september 2015

Holland september 2015 - på jagt efter Piet Oudolf - Lianne's Siergrassen

Næste stop på turen var Lianne's Siergrassen. Lianne's Siergrassen er en planteskole med en græsudstilling og et haveanlæg, som hun selv kalder en prærie beplantning.
Det var rigtig fint i græsudstillingen, at der var 1 eksemplar af hver græs med tilhørende navneskilt.

Efter den overvældende oplevelse det var at besøge Jakobstuin, så var vi ikke sådan at imponere. Vi var hurtigt færdige med "prærien". Der var mange fine plantesammensætninger, men sjælen, som vi i den grad kunne føle i den forgående have, den manglede. Det var mere en udstilling end en have og det er også fint nok, idet det var en planteskole.

Indgangen til prærien


Calamagrostis i rå mængder

Farveharmoni

Stakit ud mod parkeringspladsen. Det bestod af rionet med hønsetråd på indersiden og fyld op med flis. Det så rigtig godt ud

Og det lille vindue gav et fint kig ind til planteskolen


4 kommentarer:

 1. Ha, det første billede lader du også vise masser af fintrevet grus - så er stemningen ligesom slået an :-) de to midterste billeder viser nu fine eksempler på brugen af græsser, synes jeg.

  SvarSlet
 2. Jeg kender godt det med, at man kan mærke om haven er anlagt og passet med passion. At alle haver ikke har sjæl, gør jo så, at vi bliver meget mere indfanget og draget af haverne med sjæl. Man mærker, at man ikke kan tage for givet, at en have kan føles i den grad levende og helt rigtig, men at det netop kræver at haveejeren lever og ånder for sin have. Netop de haver der har sjæl, beriger og inspirerer os mest.Især hvis man også selv har planlagt havens plan helt fra bunden, så den ikke kun afspejler hvem vi er i plantevalg, men også i havens overordnede udtryk.
  Men det er jo rigtigt, som du skriver, at det kan en planteskole jo selvfølgelig ikke. Den er jo anlagt som en del af nogens arbejde og for at sælge planterne. Det vil aldrig give samme resultat. Men jeg er sikker på, at du til sammenligning kom til at holde endnu mere af Jacobstuin.
  Tak for turen:-) Jeg er spændt på om I har oplevet mere på jeres tur.
  Knus Malene

  SvarSlet
 3. Hej Ulla

  Ja ovenpå den første have du kunne vise er dette jo langt mere "efter bogen" altså sådan en lille smule kedeligt.
  Men det satte jo Jacobstuin i relief, og det var jo passende!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 4. For en spennende tur! Jeg kjenner at det rykker litt i reisefoten ;-)) Fin ny uke!

  SvarSlet