mandag den 28. marts 2016

Længe siden, men jeg er her endnu

Det er længe siden jeg har fået lavet et indlæg til bloggen, men nu banker foråret på og det er vist på tide at vise lidt billeder.

Først et billede af den fyldte Eranthis. Jeg købte 3 små knolde for år tilbage på plantemarkedet i  Kiekeberg. De blev plantet i et bed, men som det så ofte sker hos os, så skulle der laves om. Jeg gravede forsigtigt de tre små - nu afblomstrede - knolde op og lagde dem på en flad sten. Og glemte så forøvrigt at sige det til min mand, som kort efter skulle række dybt ind i bedet og for bedre at kunne nå, så trådte han op på stenen! 2 knolde gik til og den tredje blev plantet igen. De første par år har jeg haft meget svært ved at se, om den nu også var rigtig fyldt, men den er vist god nok.
Den fyldte eranthis
 Til gengæld er der godt gang i den bleget Eranthis 'Schwefelglanz'. Der bliver flere og flere.
Eranthis 'Schwefeæglanz' 

 Vintergækker har længe fascineret mig, men jeg tror jeg skal holde mig til at kigge billeder. Jeg har købt flere specielle og også fået nogle forærede, men kun denne ene er kommet op året efter.
   
Galanthus 'Desdemona'
Så har jeg mere held med de fine spinkle vintergækker, jeg har fået fra en haveven. De er mere spinkle end de enkelte vintergækker, jeg ellers har i haven. Fremgår måske ikke så tydeligt af billedet, da der ikke er andre at sammenligne med.


Rhododendron 'praecox' står op langs stien til fordøren, et sted vi sjældent kommer, men i dag spottede jeg den ud af et vindue.

Rhododendron 'praecox'

Vi såede frø fra Hepatica for et par år siden. Sidste år var der flotte blade og i år er der så blomst i mange af dem. Nu skal jeg have fundet et godt sted at plante dem ud.
Hepatica fra Ashwood
Der er mange, som klager over mos i deres græsplæner. Jeg synes det er kønt og grønt og så danner det en smuk baggrund til alle de små selvsåede violer

Og så lige til sidst et billede af vore daglige gæster. vi har de seneste par år haft fast besøg fra februar og yngletiden ud af et par dompapper. Her i huset døbt Pappa-pap og Mamma-pap. I år er der 2 par. Vi tror de yngler nede i havens fjerneste hjørne i omorikagranerne. For nogle år siden var vi så heldige at se deres unger ved foderbrædtet. Vi krydser fingre for en god ynglesæson.
Pappa-pap - her i selskab med en kvækerfinke

23 kommentarer:

  1. Hvor spændende med de små Hepatica. Jeg har jo en hvid som sår sig selv helt vildt, men jeg har faktisk aldrig prøvet at så dem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan være vi skal bytte når det lysner lidt for dig

      Slet
    2. Ja hvis ikke du har en hvid skal du da have en...har ikke lige styr på hvor mange jeg har i potter men nogle stykker er der da...skriver det lige i min bog.

      Slet
  2. Så hyggelig å høre fra deg igjen! Her er det også mange dompapper. I vinter telte jeg til 14 stk. i et tre. Så flotte hepatica som du har fått frem fra frø!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have, Marit.
      Jeg kan altid høre, når dompapperne er i nærheden. Deres helt specielle kald er et af de få, jeg kan genkende.

      Slet
  3. Herligt med et livstegn fra Rødekro. Min store fod har også flere gange trådt på noget, der netop var lagt til side for at blive gemt. Jeg glæder mig til at læse, hvor og hvordan du planter dine hepatica ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har smugkigget hos jer andre, men bare ikke altid haft overskuddet til at svare.
      Jeg er også selv lidt spændt på, hvor planterne ender. De skulle nødigt drukne i andre planter, men heller ikke stå alene til udstilling. Indtil videre må de pænt blive i deres potter.

      Slet
  4. Hej Ulla.Godt med lidt nyt fra dig.Og den fine dobbelte erantis har jeg aldrig set før.
    Og vi er vist mange der har mos i græsset.
    Hyggeligt med fugle i haven.
    God dag Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette. Ja, der er mange mos-grønne plæner rundt omkring lige nu. Jeg nyder alle vinterfuglene og gør hvad jeg kan for, at de får lyst til at yngle her.

      Slet
  5. Sikke mange fine ting du har at vise, godt du er med igen. Den blege erantis er rigtig fin, det er den dobbelte også. Hvor kan man nemt komme galt af sted, når man vader rundt derude med sine store fødder :) Praecox er fin og tidlig, den har jeg ikke. Jeg har desværre heller ikke Hepatica.

    SvarSlet
    Svar
    1. Men du har så mange andre fine Rhododendron :)

      Slet
  6. Hej Ulla

    Sjovt med dine frøformerede Hepatica - i naturen er det myrer der sørger for transporten, så veje og den slags bliver pludselig forhindringer, så er det godt at vi hjælper dem lidt!
    Det er da vist første gang du blogger i år - alletiders du er med igen!

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er også lidt stolt af mine Hepatica. Jeg har ikke haft særlig meget held med frø tidligere. Måske fordi jeg ikke passer dem godt nok.
      Det er rigtigt, at det er første indlæg i år. Min mand driller mig lidt engang imellem og siger, at han lige skal ind på bloggen og se, om der sker noget i vores have, så nu måtte jeg jo i gang igen.

      Slet
  7. Hej Ulla
    Dejligt du er her endnu -det er jeg også,selvom jeg også er stille ind imellem, når jeg har travlt i "det virkelige liv".
    Jeg har lige købt en svovlgul erantis, og ønsker mig en fyldt.... og så troede jeg faktisk ikke der fandtes flere forskellige, men det kan jeg jo se der gør, så jeg er lige blevet en hel del klogere.
    Jeg var for nyligt ude hos Hosta Hans og Helga og se deres vintergækker. De har over 100 forskellige. Det var spændende, og jeg kunne da også godt tænke mig nogle af dem, der skiller sig mest ud. Men jeg kommer aldrig til at samle på dem i det omfang, som de gjorde.
    Det lyder godt nok spændende med anemoner fra frø. Og aller sjovest, når det bliver en succes. Hvor fik du fat i frøene fra?
    Knus
    Malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg købte frøene på nettet hos Ashwood nurseries

      Slet
  8. Hvor er den lyse erantis fin, dem har jeg ikke set før, troede faktisk alle erantis var helt gule.
    Hvor er din Rhododendron skøn med de tidlige blomster. Jeg har også en der står med knopper, men de har ikke åbnet sig endnu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Sammen med de gule ser den noget fesen ud, men i et bed for sig selv er den rigtig fin

      Slet
  9. Så flotte Hepatica, det er alltid spennende å så uvanlige frø, spesielt de man har samlet selv. Eranthisene dine var flotte, jeg har bare sett de vanlige gule, og det er alltiid gøy å se nye varianter! Ha en fin avslutning av mars! Hilsen Anne-Kristin

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har nu ikke samlet dem selv, men købt dem på nettet. Hjemmebragt, som de siger i reklamerne :)

      Slet
  10. Hvor er den erantis 'Schwefelglanz' bare fantastisk smuk!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg faldt også pladask for den, da jeg så den første gang

      Slet
  11. Det var en god nyhed Ulla :)
    Håber vi ses der ude.

    SvarSlet
    Svar
    1. :) :) Ja mon ikke vi både ses i Århus og Kolding?

      Slet