fredag den 4. maj 2012

Musehaler og fruesko

Tja, for ikke-haveinteresserede lyder det nok mærkeligt, at man er ved at dåne over synet af 2 små spirer, som dukker frem fra dækket af fyrrenåle. Eller over spydene fra musehalerne, som lige pludselig er der, selv om der intet var at se for få dage siden. Men så er det jo godt, at der findes ligesindede, som ikke ryster overbærende på hovedet af én.Musehaler - uden haler :)

Jeg har læst, at når fruesko først begynder at dele sig, så kan man drage et lettelsens suk, for så har den taget fat. Lige før Azaleaen springer ud. Jeg kan rigtig godt lide den på dette stadie.


Arvegods fra min mor, som har den fra sin mor. De kalder den 'Josef'. Om det er det officielle navn er uvist, men det hedder den hos os.

 
En tiarella jeg købte på min allerførste tur til Kiekeberg

Og denne havde jeg såmænd fuldstændig glemt, at jeg havde

Den ene frøstand på Erythronium californicum ser ud til at give frø

Endelig lykkedes det at få et nogenlunde billede af den hvide Glaucidium

Denne Trillium grandiflorum delte vi i småstykker for nogle år siden. De har forgrenet sig, så i år tæller buketten mere end 30 blomster

Og så til sidst en absolut yndlingsplante, vortemælk. Er der noget så forårsagtigt som den?


7 kommentarer:

 1. Årh for nogle lækre "sager"!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Skønne planter du viser :-)
  Fruesko har jeg aldrig bevæget mig ud i, men måske engang. Kan godt forstå du er glad for, at den har taget fat. Glæder mig til at se flere billeder af den, når den kommeri blomst :-)

  SvarSlet
 3. Det var en rigtig omgang lækkerbidskener. Jeg har også kastet mig ud i fruesko her i foråret og afventer spændt, hvad der sker.

  SvarSlet
 4. Vi har faktisk 4 forskellige fruesko nu. Cypripedium reginae, C. 'Ulla Silkens', C. kentuckiense og C. calceolus. Sidstnævnte har vi først plantet sent i efteråret, og den er ikke dukket op, så måske må den på tabskontoen. Men de andre har alle to skud i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var interessant. De to første er faktisk dem, jeg startede med her i foråret, og i dag på plantemarkedet ved Struer købte jeg kentuckiense. Desuden kunne jeg vildt godt tænke mig formosanum - især pga bladene.

   Slet
 5. Hvor har du ret - ikke planteinteresserede kan godt se temmelig mærkelige ud i hovedet. Når vi bliver vildt begejstrede over endnu en plante HI HI :-)
  Men så er det jo godt vi ved, hvor vi kan finde ligesindede.

  Skønne billeder og arveplanter har altså en helt særlig betydning.

  Masser af havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 6. Selvfølgelig bliver du glad, når du ser musehaler og fruesko, det ved enhver havenørd da :o)
  Fine lækkerbiskener du viser her, den Tiarella er også rigtig sød. Den første blomst på min guldazalea har ikke åbnet sig endnu her hos mig, men den er tæt på.

  SvarSlet