fredag den 18. maj 2012

Sneklokker kommer vrimlende....

Sneklokketræet har været igennem en del i sit korte haveliv. Først knækkede toppen. Næste år frøs den nye top væk. Og sidste år flyttede vi træet og skar nogle grene ind, så det kunne stå på det nye voksested. Og i år hænger der så små fine hvide klokker fra alle grenene. Yndigt ser det ud, det lille træ. I en havevens have er det et fuldt udvokset træ og det er noget af et syn, men vi glæder os nu også over vores lille træ.
Orkideerne springer ud. Og i aften driller billedbehandlingsprogrammet mig rigtig, så jeg ikke kan få vendt billederne. I haven står de altså lodret :)Orchis militaris


Dactylorhiza majalis


Nok en D. majalis


D. incarnata


8 kommentarer:

 1. Hej
  Jeg har set mig lidt omkring på din blog, og dine haveplaner ser spændende ud. Jeg vender tilbage igen en anden gang.
  VH Nina

  SvarSlet
 2. Jeg har også et lille sneklokketræ, jeg tror ikke, der er blomster i i år. Jeg har en enkelt gang haft blomster i det.
  Du har mange fine orkideer, hvor køber du dem?

  SvarSlet
  Svar
  1. Majgøgeurten har vores datter fået gennem en privat have. De boede i et område, hvor der havde været eng, som nu var inddraget til landbrug. Der kom masser af "ukrudt" i deres have af selvsåede gøgeurt. Heldige mennesker.
   De øvrige har jeg købt på plantemarkeder. Især i Kolding har vi været heldige at finde pæne planter til priser der var OK.

   Slet
 3. Din sneklokketræ ser spændende ud. Tror jeg har hørt navnet før, men har vist aldrig set et.
  Orkideerne er skønne. Jeg havde flyttet den ene jeg havde med herud, men tror desværre den er gået til. Har ikke kunnet finde den nede i mit planteindslag :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har prøvet at potte nogle gøgeurt, men det kan de ikke kunnet lide. Til gengæld dukker de op de mærkeligste steder - i flisbelægningen, mellem fliserne på terrassen, i potter i havedammen.....

   Slet
 4. Hej Ulla.
  Takket være din fine blog er jeg blevet mere obs. på planterne du viser. De er jo der ude på diverse plantemarkeder - har jeg set :O)

  Måske man skulle afprøve nogle af dem. Jeg kan jo altid spørge dig til råds :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for roserne.
   Vi ses vel i morgen på plantemarkedet i Århus?

   Slet