onsdag den 1. august 2012

Juli måned er næsten fløjet afsted.

De første uger var vi på ferie på Bali og Komodo Island, så resten af måneden føltes meget kort. Det havde jo regnet hele tiden, medens vi var væk, så planterne groede lystigt, og det samme gjorde ukrudtet.

Jeg er håbløst bagud i haven, men da jeg nægter at skulle få stress af alt det jeg ikke når, så fokuseres der på det, som er at kigge på (uden om ukrudtet).

Anemonopsis blomstrer for første gang i vores have. Den mangler godt nok et blad og ser lidt voksagtig ud på billedet, men ude i haven er den noget så fin. Opdagede først insektet, da jeg i går oploadede billedet

Cortusaen blomstrer for anden gang. Frøstandende rasler, så nu bliver det spændende, om jeg kan få nye planter.Roserne trives i deres nye bed


Fra den lyse ende af staudebedet

Hvert år, når Klematissen blomstrer så overdådigt er jeg glad for, at jeg ikke fjernede den, som jeg hvert forår er lige ved at gøre.

Den fine daglilje havde fundet støtte i stængelen af en gul frøstjerne


Vores store projekt: Bæk, der forbinder de to havedamme. Det er ikke til at se, at der er en dam øverst i billedet. Krebsekloen stortrives i den øverste dam. Måske skal de tyndes lidt, men de holder vandet helt rent.

6 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Ja det er længe siden, vi har hør fra Rødekro. Men jeg vidste jo, at du skulle ud og rejse. Håber det var en god tur I var på.
  Ukrudtet er også langt foran her hos mig, selvom jeg ikke har været nogen steder. Men regnen gør jo, at jorden ikke er til at arbejde med, derefter kom varmen og så var det for varmt. Før det havde jeg åben have over en uge i træk, der fik jeg heller ikke lavet noget :o)
  Nå pyt vi vil ikke lade os stresse. Det bliver fint med jeres nye projekt.
  Anemonopsis kommer på ønskesedlen, hvor har du købt den? Jeg har været så heldig at få link til flere engelske firmaer, dem skal jeg have kigget nærmere på.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Ja, jeg nævnte til nogle få, at vi skulle på en længere rejse, men passede lidt på, ikke at skilte for meget med et tomt hus. Det var en helt fantastisk ferie, som jeg lægger lidt billeder ind fra, selvom dette er et haveforum.
   Anemonopsis har jeg købt i Kiekeberg, men den er også af og til med på plantemarkeder herhjemme, f.eks i Århus.
   Jeg har købt en, der får hvide blomster, men den er blevet væk for mig, rødmer. Det sker af og til, at det smutter for mig, hvor jeg har plantet og så bliver jeg så glad, når det uventet dukker op.

   Slet
  2. Der var ingen risiko ved at fortælle mig om jeres rejse, jeg bor så langt væk :o) nå det var nok heller ikke det, du mente.
   Jeg håber at komme til plantemarked i Århus i år, så må jeg kigge godt efter.
   Mon ikke vi alle har prøvet at glemme, hvor vi har sat en plante, det tror jeg. Jeg har i hvert fald.

   Slet
 2. Hej Ulla.

  Havemennesker har svært ved at slappe af i havesæsonen. Men juli og tildels august må være den tid, hvor man lige samler kræfter og energi, synes jeg ;)

  Prøver at skrive Krebseklo bag øret til jeg får lavet en havedam m.m. Er der noget giftigt ved den? Sidder lige og tænker på, om den også kunne bruges i vandhul til hestene...

  Spændende med Cortusaen. Hvor har den en lækker glød!

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke om krebseklo er giftig, det har jeg ikke tænkt over. Men kan godt følge dig, at der skal være rent vand hos hestene.

   Slet
 3. Gode billeder.
  Hvor er din klematis dog smuk.
  Her er ukrudtet også løbet fra mig i år, men pyt blomsterne er der jo.
  Håber jeg får bugt med ukrudtet inden vinter.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet