søndag den 9. september 2012

Havedag i havekredsen

I august havde vi traditionen tro havedag i vores lokale havekreds. Det er 5. år i træk vi inviterer til havedag og for hvert år kommer der flere og flere gæster.
Vi vil så gerne have nogle interessante foredrag i vinterens løb, men har svært ved at få det til at løbe rundt. Derfor fandt vi på at holde en havedag, hvor vi primært sælger aflæggere fra vore egne haver.
Overskuddet bruger vi så til at booke foredrag for :)

Hvert år har vi et nyt tiltag, som gerne skulle få havefolket til at kigge forbi. Første år var det stiklingeformeringskursus, næste år snapsefremstilling. Året efter muldvarpebekæmpelse.
Og i år var det så fremstilling af insektbo.

Vi har  i Kiekeberg, Tyskland og på Chelsea Flower show set en stor interesse for at tiltrække og beskytte insekterne i vore haver og der er et væld af insektbo til salg i alle mulige og umulige udformninger.
Meningerne på vores plantemarked var meget delte. Enten syntes folk at det var noget værre pjat eller også var de interesserede. Vi fik da  solgt en del. Nogle valgte selv at stå for indretningen af insektboet ved hjælp af de materialer vi havde liggende og andre ville gerne have et færdigmonteret.

Og til sidst noget helt andet:
Vi har fået en blomsterdekoratør som medlem i havekredsen, en ualmindelig kreativ ung mand. Han lavede buketter til de besøgende af havens og naturens overflod. Buketterne gik som varmt brød.


8 kommentarer:

 1. Det er en rigtig god idé, I har fået der. Også godt med den unge mand, der lavede buketter, så kom der ekstra penge i kassen.
  Sikken et billede af sølvlys her nedenfor, det er en skøn skøn plante.

  SvarSlet
 2. Ja hvem ved, om vi ikke får gjort alvor af, at valfarte til Rødekro og havedag engang. Indtil nu er det jo kun blevet ved snakken. Det ser i hvert fald godt ud, både insektskjul og buketter. Og godt vejr havde I også bestilt.

  SvarSlet
 3. Hej Ulla
  Det lyder godt, at du kommer til Århus på søndag, så mødes vi igen :o)

  SvarSlet
 4. ÆV da også :-(
  Nu ærgre jeg mig da endnu mere over at jeg var billøs den søndag og derfor ikke kunne kommer til havedag, som jeg ellers havde håbet. Fine insektskjul I har lavet.

  Men som Hanne skriver - mon ikke vi får gjort alvor af det - snart !

  SvarSlet
 5. Det lyder simpelthen så hyggeligt og fantastisk, at I får arrangeret så alsidige foredrag og aktiviteter. Havefolket skal da ikke sige, at der ikke er spændende arrangementer at deltage i ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 6. Håber i får en rigtig god dag på søndag.

  SvarSlet
 7. Det er da virkelig et flot stykke arbejde I gør for havekredsen. Jeg kender det kun alt for godt, når det er svært at få folk til at møde op til foredrag. I vores havekreds har vi arrangeret at Marie-Louise, som har bloggen Den frodige Have kommer og holder foredrag den 25. september, og jeg er virkelig spændt på, hvor mange som dukker op. Men du kan tro at jeg reklamerer med plakater og annonce og alt den omtale i lokale aviser, som jeg kan opnå:-)

  Jeg synes at insekthotellerne ser spændende ud.

  SvarSlet
 8. Spændende og gode initiativer - der nede syd på :O)
  Ville gerne lære at lave sådan et insektbo!

  SvarSlet