mandag den 29. juli 2013

Fyldt romersk kamille

For nogle år siden fik jeg en lille fyldt romersk kamille igennem en plante-bytte-leg. Den er efterhånden blevet en pæn stor plante og står sammen med bl.a. hosta i staudebedet.
Foldbladens blomster blev hvide. Jeg må på jagt efter den med mørke blomster.

Jeg kan ikke huske navnet på denne lave hortensia. Blomsterknopperne er så fine - meget finere end blomsterne, der følger efter.

12 kommentarer:

 1. Den lille fyldt romersk kamille er vel nok smuk.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 2. Hej Ulla.Jeg er da lidt varm på den smukke hortensia.....sikke nogle smukke blade den har.Og foldbladets blomster er da også fine,selvom det ikke er de mørke farver den har.God dag Jette

  SvarSlet
 3. Så fin romersk kamille, den har jeg ikke sett før enda jeg er så glad i hvite blomster.
  Vakre bilder og blomster fra hagen din, Maritklem.

  SvarSlet
 4. Romersk kamille er ukjent for meg også, men fin var den. Lekre blader på din hortensia. Det hadde vært fint å få vite navnet på den, da jeg liker så godt alle typer hortensia. I dag har jeg kjøpt 4 forskjellige av de :-)

  SvarSlet
 5. Vi kunne måske bytte......lidt af din hvide for lidt af min med de sorte blomster.....den blomstrer faktisk ikke endnu, men jeg kan jo grave en plante op lidt senere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville gerne have byttet, Bente, men der er endnu kun 1 roset, så desværre kan den ikke deles endnu.

   Slet
 6. Ulla jeg mente ikke, at du skulle dele den, men samle lidt frø? Min har ikke blomst endnu/i år men jeg har foldblad flere steder, nemlig

  SvarSlet
 7. Jeg vil gerne bytte frø, sjovt det havde jeg slet ikke tænkt på.

  SvarSlet
 8. Fin romersk kamille og knoppen i hortensiaen er fantastisk. Jeg fik en foldblad i foråret af nogle venner, den har så vidt jeg kan se også de sorte blomster.

  SvarSlet
 9. Smuk hortensia, sjovt nok kan jeg også nogle gange bedre lide blomsterne i knop, end i udspring.
  Jeg har købt en foldblad i foråret, men som en dement havetosse, så kan jeg ikke huske om den var sort eller hvid, men jeg glæder mig til at finde ud af det:-)

  SvarSlet
 10. Kamillen er helt ny for mig - ser fin ud. Jeg har begge de to slags foldblad og synes klart bedst om den, du viser. Den sorte har selvfølgelig den flotte blomst, men selve planten synes jeg kun er smuk først på sæsonen; men det kan selvfølgelig godt skyldes vores jordbundsforhold. Jeg glæder mig til at se hortensiablomsten.

  SvarSlet
 11. Det ser dejligt ud! Jeg er specielt betaget af den fine hortensia, måske vi kan se et billede når den er i blomst?

  SvarSlet