fredag den 9. august 2013

De sidste feriesysler inden hverdagen meldte sig

I år holdt vi vores sommerferie hjemme i haven, for der var  - og er stadig - nogle store projekter, som vi gerne ville lidt videre med. I et tidligere indlæg har jeg vist bækken og dammene, som var det første vi gik i krig med i ferien. Bækken mangler stadig at få skåret foliekanterne helt ned, men vi lader lige omgivelserne sætte sig helt, før vi klipper.
Efterfølgende brugte vi en uges tid på at renovere en pergola og få den malet.
Feriens sidste store projekt var at gøre klar til et græsbed.

Vi har siden vores første besøg på Overdam planteskole drømt om et bed med mange græsser.Vi har nu ryddet et område ned mod bækken, hvor græsbedet skal være. I september har vi en uges ferie, hvor vi håber på at få plantet til. Men foreløbig ser det sådan her ud:

Vandslangen markerer, hvor græsplænen skal gå til. Til højre i billedet en rund bøgehæk, som omkranser staudehavenDet nye bed fotograferet fra en stige! fra syd-sydvest. Vandslangen øverst viser græsplænen og de øvrige vandslager viser en sti ned til trædestenene.


Billedet er taget fra garagetaget. Nederst i billedet er sumpbedet, som ligger ved havedammen

Samme sted fra - nu med en smule af havedammen


Og her er den omtalte pergola - endnu uden maling. Der ligger jernkanter, som skal monteres langs stien, som forbinder de to pergolaer med hinanden. Vi kommer ikke til at kede os foreløbig.


28 kommentarer:

 1. Heldige deg Ulla som har dam og vann i hagen, dette blir så fint.
  Artige bilder fra hageprosjektet, jeg regner med å få flere oppdateringer og bilder.
  Klem fra Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også vældig glade for vores vand i haven. Det giver masser af liv.

   Slet
 2. Du verden så flinke dere har vært i ferien! Pergola har jeg alltid ønsket meg, og deres så veldig fin ut. Flotte oversiktsbilder fra hagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg synes også det er lidt sjovt at se haven fra oven.

   Slet
 3. Der er så skønt at få taget et ordentlig træk over en del fridag og det ser ud til, at I har været meget flittige :-)

  Det kommer til at se rigtig godt ud med stien igennem græsbedet og dine billeder er meget illustrative. Jeg vil glæde mig til at følge græs-projektet, som jeg håber, at du løbende vil vise billeder fra. God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må ikke klage over vejret, men nogle dage var det godt nok ved at være for meget af det gode, så vi holdt også et par dage fri ind imellem.

   Slet
 4. Det ser godt ud, må jeg sige, det bliver helt sikkert flot med græsser i bedet. Godt at I gik både på stige og garagetag, det gav det store overblik for os. Flot det hele incl. pergulaen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er lidt højdeskræk, og jeg har det først godt igen, når både mand og datter er vel nede på jorden igen, men på den anden side vil jeg jo gerne have billederne :)

   Slet
 5. Godaften Ulla.Ja! jeg kan godt se at der er nik at gå i gang med.Og dejligt med nogle sammenhængende dage til alle jeres projekter.
  Det bliver helt sikket rigtig flot, når i får plantet alle jeres græsser og får lavet gangene færdige.Hvad farve har i malet jeres pergola?
  God weekend til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har valgt farven antracit. I forvejen er plantebordene malet med denne farve og med tiden skal det meste af træværket have en tur. Men det tager tid.

   Slet
 6. Nej kede sig gør man ikke med hus og have.......!!
  Det ser spændende ud og smart at bruge slanger, så man får en fornemmelse af hvordan det vil blive.
  En lækker bæk der løber der gennem haven.......Det må lyde skønt med sådan en gang rislen!

  SvarSlet
  Svar
  1. De gamle haveslanger er rigtig gode til formålet. Vi nyder også i den grad bækken og det fugleliv, der følger med. Efterhånden gider fuglene næsten ikke stoppe badeturen bare fordi de ser os.

   Slet
 7. I har vel nok været flittige og dygtige. Bæk med græsser - det lyder simpelthen så lækkert. Det er også lige nu, de for alvor gør sig bemærket i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi glæder os også rigtig meget til at få plantet til. Der går jo nok nogle år inden det bliver helt, som vi fantaserer om, men det er jo en del af glæden ved at have en have.

   Slet
 8. Det er imponerende hvad I har nået, og godt gennemtænkt, kan jeg klart forrnemme. Det er rigtig spændende at se haven fra oven, og se hvor flot det hele hænger sammen. Virkelig skønt med en bæk også. Det har vi også overvejet her men haven er nok for lille. På halvøen med kommende græsser, kan jeg forestille mig det også bliver skønt at opholde sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for roser, og jo, det hele hænger sammen i en haveplan, som vi har fået hjælp til at lave. Det er nu kun den store dam til højre, som er med på planen. Skovområdet, skyggedammen, bækken og græshaven har min mand æren af at have udtænkt.

   Slet
 9. Det var nogle store projekter, men det skal nok blive flot. Jeg planlægger også 2 runde bede med bl.a. nogle græsser. Glæder mig til at se flere billeder efterhånden som det skrider fremad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver mere og mere hooked på græsser

   Slet
 10. hej Ulla

  det ser godt ud - noget af et projekt, tror det bliver total fint! Og pergolaen virker jo mindre kantet når får sine klatreplanter:)

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er faktisk allerede planter, men vi har skåret dem hårdt tilbage for at kunne male. Langs siderne er der espalieret pæretræer og for gavlen vokser to rosa Helene Lykkefund. To rose Leander er desværre gået ud, så vi skal have fundet på nogle nye.

   Slet
 11. hvor bliver det bare lækkert, jeg har også altid ønsket mig et græsbed, med trompetliljer ind imellem og forskellige stedsegrønne ting i baggrunden.men der er ikke plads i min lille have tror jeg.

  nogen gange tænker jeg på hvad naboerne egentligt tænker om os bloggere, når vi fotografere ud af vinduer, fra garagetage, nede på maven eller fra stiger.. de må tro vi er tossede :)

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tanken er også strejfet mig, når jeg i morgenkåbe tager en runde i haven.

   Slet
 12. Hej Ulla
  Vi har også holdt sommerferie i haven i år, dog har vi ikke været så aktive som jer ;o)
  Det ser helt fantastisk ud med bækken, og jeg kan sagtens forestille mig hvor godt det bliver med græsbedet. Jeg kan godt forstå du først har det godt, når familien er nede på jorden igen. Jeg bryder mig heller ikke om højder ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er lidt tveægget, den med familien i højden, for det er jo mig selv, der opfordrer dem til at kravle op :)

   Slet
 13. Sikke en masse projekter du har gang i . Der er da dejligt. Held og lykke med dem.
  Hilsen Jette

  SvarSlet
 14. Dette blir så fint med mange grønne planter mot bekken og en koselig sti.
  Det er artig med nye prosjekter, flotte bilder jeg gleder meg til å se det ferdig.
  Maritklem.

  SvarSlet
 15. Det skal nok blive godt. Held og lykke med det hele.
  Jeg har også haft planer om at lave et bed med græs, men endnu er det blevet ved tanken.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 16. Jamen sødeste Ulla.......sikke dog nogle fantastiske projekter i sysler med. Det bliver da super godt. Det er ikke så ringe at holde ferie i haven.....jeg har i år gjort det modsatte - været alt for meget væk fra haven :0)

  Et bed fyldt med græsser - det bliver et drømme syn det glæder jeg mig til at se senere.

  Pssssst: solhatte er fantastisk smukt selskab til græsser ;0)

  SvarSlet