tirsdag den 17. september 2013

Pindsvin som listetyv

Jeg har undret mig! Jeg fodrer fugle på et foderbræt på jorden, hvor der er sat et stormasket beskyttelsesnet over, så større fugle som skader ikke spiser al maden. Tæt på fuglenes foderplads fodrer jeg pindsvin. Hver aften får de en skålfuld kattetørkost og næste morgen er maden væk.

Men tilbage til, hvad jeg undrede mig over: Midt oppe på fuglefoderbrættet ligger der nogle gange nogle hm-hm'er som mistænkeligt meget ligner nogle, et pindsvin kunne præstere. Men hvordan skulle det dog gå til? Der er jo net over maden.

Forleden tidligt på aftenen fik vi syn for sagen. Et mellemstort pindsvin kom og snusede rundt ved fuglenes foderbræt, stak snuden ind mellem maskerne i nettet og asede og masede indtil det pludselig var inde ved foderet.


21 kommentarer:

 1. Ja de kan hvad de vil, vi havde også pindsvin i haven i aftes, ikke lige hundene bryder sig om, men vi fik dem ind, så pindsvinet kunne tøffe videre i fred og ro :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores kat kigger overbærende på pindsvinene, sikkert fordi den af erfaring ved de stikker, og så er det bedre at holde masken.

   Slet
 2. Hvor sjovt, godt at få opklaret mysteriet.
  Hav en dejlig dag. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede til det sidste, at det var en solsort, der havde præsteret den omtalte hm-hm.

   Slet
 3. Så godt at du fikk oppklart mysteriet! Jeg ønsker meg så pinnsvinn her, for jeg synes de er så søte. Du er heldig som har de i din hage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har hele 3 stk som kommer og spiser, men jeg ved ikke om de bor her, eller om de bare spiser her.

   Slet
 4. Hvor herligt :)
  Mon ikke det er ok at Hr. Pindsvin tager for sig af retterne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo da, vi har så meget fornøjelse af dem, når de snøfter rundt

   Slet
 5. Hej Ulla.Det er nogle år siden at jeg har set pindsvin i min have.Men utroligt at den kunne få sig møvet ind gennem gitteret.jeg prøver også at holde de store skader væk fra mine fuglebure......men forgæves.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du prøvet med et bur, som det jeg viser? Det er virkeligt effektivt i forhold til husskaderne.

   Slet
 6. jeg aner heller ikke hvordan der kom et pindsvin ind i vores hønsehus, men en dag var det der pludseligt, den har vel kunne lugte hønsenes foder. den virkede dog ikke specielt glad over den ikke kunne komme ud, for hønsene var ikke spor glade for besøg.

  de pindsvin kan vist komme ind alle vegne :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, de hakkede vel ikke i staklen?

   Slet
 7. Svar
  1. Ja, slet ikke til at stå for :)

   Slet
 8. Spændende at iagttage dyrenes adfærd. Pindsvinet var da ret smart, og må snart have tavet på at komme ind i en fart :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke det får en ende, når den bliver tykkere? For den skulle jo gerne tage en del mere på inden vinter.

   Slet
 9. Nej hvor sjovt....hyggeligt at have besøg af pindsvin! Sjov fortælling om pindsvindet der fandt en en vej trods indhegning. Hvor der en en vilje, er der en vej.
  Så kan jeg se at du har været i Utterslev Mose, det er godt nok mange år siden jeg sidst var dér. Jeg kan se den fra motorvejen, og der er virkelig mange forskellige fugle, der bruger mosen på deres vej sydover.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig fint nede omkring Utterslev mose - ikke sidste gang, vi skal luftes der, når vi besøger vores datter.

   Slet
 10. Så artig, pinnsvin er snåle og fredfulle dyr.
  Jeg kunne godt tenke meg besøk av de i hagen.

  God onsdag fra Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nah, helt fredelige er de nu ikke :) Vi har 3, der kommer her samtidigt og de 2 af dem kan ikke lide hinanden. De puster og pruster og gør udfald imod hinanden. Men ikke desto mindre kommer de hver aften.

   Slet
 11. Fint billede.
  Godt fanget.
  Dyr er slet ikke dumme, når det gælder føden.
  Tak for kigget.

  SvarSlet