lørdag den 18. februar 2012

Hækkene

 Vi får flere og flere indvendige hække i haven. Det hele startede, da vi fik lavet en haveplan for forhaven. I denne plan indgik en halvcirkelformet bøgehæk. Og siden er der kommet flere hække ind i haven. De deler haven op i rum og er bare så flotte om vinteren, hvor de står og giver haven struktur. Der er selvfølgelig noget ekstra arbejde i forbindelse med, at hækkene skal klippes, men bøg er en svir at klippe i forhold til spirea, som vi har mellem naboerne.


Forholdsvis nyplantet hæk omkring staudehaven


Hækken omkring staudehaven - fotograferet fra garagetaget
Staudehaven unde omlægning - hækken i vinterdragt


Et af de få sommerbilleder vi har af hækkene. Det er mest om vinteren, vi rigtig "ser" dem.


  
6 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligt at kunne følge med her Ulla.

  Ang. din kommentar omkring edderkoppeplanten, så kan du få frø af mig. Den jeg har købt i år er lidt lys i det, går fra lys pink til hvidlig. Den er fra impecta.

  Glæder mig til vi ses.

  SvarSlet
 2. Hopper også op og ned :O) Dejligt at du er her.

  SvarSlet
 3. AIH ! Hvor blev jeg glad for at finde din blog :-) Glæder mig virkelig til at se meget mere fra jeres skønne skønne have og "stjæle" ideer med arme og ben ;-)

  Det var jo lige præcis det dejlige besøg i jeres have sidste sommer og ikke mindst jeres entusiastiske fremvisning af det hele - Jeres indre hække, Staudehaven, Bækken/Dammen, Espalier-frugttræerne, plantebordene m.m.
  Der fik Flemming´s øjne op for hvordan en have også kan indrettes og er "skyld" i at vi nu får besøg af Ellen på onsdag :-)))

  Åhh! hvor jeg bare glæder mig til at få hjælp med linerne - placering af hække/træer m.m. og så glæder jeg mig bare rigtig meget til at følge med her.

  Masser af havehilsener til jer begge / Sanne O.

  SvarSlet
 4. Har du egentlig meldt din blog til på siden ´Danske haveblogs´? ( http://www.haveblogs.dk/ )

  SvarSlet
 5. Sikke en fin blog, du har :-) Det ser vel nok godt ud i din have. Elsker hækkene.

  Jeg kan se, at jeg er på din blogliste - jeg skynder mig at lægge din blog på min liste.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 6. Tak for Jeres hilsener herinde.

  Jeg har aldrig før kigget særlig meget på blogs, men jeg skal da love for, at der er mange spændende haver at finde på nettet. Jeg kendte ikke siden du nævner, Hanne, men det er guf til mange mørke vinteraftener.

  Jeg hoppede jo ud i at være blogger inden jeg havde tænkt særligt meget over opbygning af siden, så lige nu flytter jeg rundt og kopierer og forsøger at få lidt hoved og hale i det hele.
  Jeg har lavet en havedagbog, hvor jeg har kopieret en tidligere dagbog ind. Mest for min egen skyld, så jeg kan finde tilbage til, hvornår vi lavede forskellige ting og finde navnene på alle de planter, jeg ikke kan lade være med at købe.

  SvarSlet