onsdag den 26. december 2012

Året der gik

Jeg har kigget mine billeder igennem fra året der gik. Jeg viser for det meste billeder af planter og haveelementer, men haven er jo så meget mere. Legeplads for begge her i huset og såmænd også for vore børn og katten, som gerne hjælper til. Og havevenner, som man deler sorger og heldigvis mest glæder omkring haven med.

Jeg har samlet lidt billeder, som viser nogle af de gode oplevelser vi havde i haven i år. Og  lidt billeder som viser, hvad der også blev tid til, når der ikke lige stod have på programmet.

I foråret var vi på julerosetur sammen med nogle gode havevenner.
Da vi besøgte Spiren kom en flot stribet kat hen og hoppede op og lagde sig omkring min nakke. Der lå den godt og trygt i lang tid. Da den blev træt af mig fik Kathrine sin portion kærlighed fra katten.


I april var vi igang med et større projekt. Pergolaen trængte til at få skiftet stolper. Det tog længere tid og flere kræfter, end vi lige havde forestillet os. De gamle stolper var jo støbt meget grundigt fast, så der var nogle kæmpe cementklodser, som skulle graves op.Da stolperne var på plads var der tid til at forberede stien, som skal forbinde pergolaen med terrassen ved havedammen.I maj var jeg sammen med nogle dejlige damer 5 dage i London, hvor hovedattraktionen var Chelsea Flowershow. De 2 billeder fra turen har jeg lånt fra de andre deltagere.
Aldrig har jeg da set så mange og så smukke Heuchera. Jeg tror den pæne herre morede sig over, at jeg næsten var ved at krybe op i standen for at få et billede.


I Regent park var der et lille egern, som lod sig håndfodre. Den var simpelthen så sød og blid, når den forsigtigt tog en mandel ud af hånden på mig.


Havearbejdet lå stille fra slutningen af juni til midt i juli. Vi fejrede for tidligt sølvbryllup ved at invitere børnene med på en tur til Bali, som blandt andet også indeholdt en 3 dages sejltur til Komodo Island m.m.
En fantastisk tur i et smukt land. Især var vi meget fascinerede af rismarkerne ved Tegalalang og af alle de utroligt flotte snorkelsteder.

 

Da vi kom hjem fra sølvbryllupsrejsen pressede årets havedag i havekredsen sig på. Vi lavede insekthoteller, som jeg tidligere har vist. Det gik der rigtig meget tid med. Der kommer flere og flere gæster for hvert år, så vi er meget tilfredse med resultatet.I august fejrede vi sølvbryllup lige efter vores smag: vi tog et par overnatninger på Rungsted kyst og med base derfra  besøgte vi planteskoler og haver. Bl.a. var vi på Overdam planteskole, hvorfra dette billede stammer.

I september gravede vi ned for at finde faskinen foran huset. Og opdagede, at brønden skulle skiftes. Den er sikkert blevet skadet, da vi for mange år siden fik grunden grubet.


I oktober gravede Egon nok engang: denne gang gjaldt det slangen, hvor vandet pumpes fra den nedre dam op i "skovdammen" for at kunne løbe tilbage igen via bækken.

Og i december har vi nydt fuglene, som kommer og spiser af foderet.

Og så var der jo lige bækken.....
Den har vi arbejdet med fra det tidlige forår og såmænd også i dag, hvor vi rettede lidt på den ene kant.
Den har fra dag ét været kilde til mange frustrationer men heldigvis endnu flere glæder.
Og den er vi slet ikke færdige med, så den kommer nok med i næste års udgave af "Året der gik".

Nåh, ja, så var der jo også Buster.
Han triller sig og gemmer sig, for at angribe os. Klatrer i træer og løber som en hvirvelvind gennem haven, når han tror jeg går ind til madskålen.

31 kommentarer:

 1. Sikke mange dejlige oplevelser I har haft i løbet af året :-)
  Sådan en kavalkade, som du har lavet her, må ligesom sætte mere focus på, at der trods alt er sket en del.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nogle gange synes man bare, at der intet er sket. Så er det godt med et tilbageblik

   Slet
 2. Ja men det var da hyggeligt at følge med i årets gang hos jer. Tillykke med sølvbrylluppet i august. Pergolaen er så fin, jeg må nok lige vise billedet til Bent :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den trænger nu hårdt til at blive malet, men når ser var tørvejr havde ci travlt på arbejder, og når vi havde fri, så regnede det

   Slet
 3. Det var dog et fantastisk år i har haft med skønne oplevelser, Bali ikke dårligt, det bliver vist svært at overgå til næste år ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver svært at overgå. Vi plejer at vandre i alperne, men trænger vist mest til at blive hjemme næste år

   Slet
 4. Dejligt haveår med mange skønne opleverser i har haft. Tillykke med sølvbrylluppet. Dejlig måde at fejre det på, set gennem "grønne" øjne :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja, vi nød virkelig dagen

   Slet
 5. Flot kavalkade :-)
  Hvis vi tænker efter, sker der ofte ret så mange ting i løbet af et år, men med et sølvbryllup, så bliver det jo et helt særligt år for jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var et særligt år. Vi havde jo også sølvbryllup med haven :)

   Slet
 6. I har sandelig haft et begivenhedsrigt år. Sikke mange projekter og skønne rejser, I har vist ikke haft tid til at kede Jer:-)
  Kh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi keder os aldrig. Vi hygger faktisk rigtig meget, når vi er i gang med vores små og store projekter

   Slet
 7. Imponerende projekter i gennemfører.Dejlige rejser og udflugter i tager,der kan jeg lære noget.
  Buster er da dejlig.Jeg har selv kat og hunde og bruger nok dem som undskyldning for ikke at komme hjemmefra.
  Du har en flot have med mange skønne træer.Jeg har været dine indlæg igennem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt pjattet med træer ogvglæder mig meget til foråret, hvor Anne Marie fra Lønbæk planteskole kommer forbi i havekredsen

   Slet
 8. Det har da været et aktivt år for jer på mange måder, både med store projekter i haven og udflugter i stor og lille skala. Bækken glæder jeg mig til at følge med i - kan levende forestille mig at den både giver udfordringer og glæder. Tillykke, forsinket, med sølvbrylluppet - endnu en ting at huske fra 2012.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg sagde så sent som i eftermiddagsarbejde til min mand, at bækken var det bedste projekt han har fundet på endnu:)

   Slet
 9. En masse fantastiske projekter I har haft gang i. Gravearbejde er aldrig det, man er mest vild med, men det skal jo gøres!
  En skøn tur til Bali og et tillykke med jeres sølvbryllup!
  Det billede der facinerer mig mest, er det hvor du sidder på bænken og fordrer egernet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.
   Bente, det egern var simpelthen så sødt og blidt.

   Slet
 10. Hej Ulla.Det har da været et begivenheds år i har haft.Skøn tur til London...har været der mange gange,og er også altid i deres dejlige parker.Spændende hvad det nye år bringer.Havehilsen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne også godt tænke mig London på andre tidspunkter af året. Mine rejsefællernhavde set rosenfloret i regent park og var helt skuffede på mine vegne over at blomstringen lod vente på sig i år.

   Slet
 11. Dejligt tilbageblik på jeres begivenhedsrige år, hvor jeg heldigvis har haft den glæde at være med i en lille del af aktiviteterne :-)

  Men billedet fra Overdam 8-D
  Så forstår jeg da lidt bedre den glød og fascination der kommer i jeres øjne, når I taler om jeres kommede prærie/græsbed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for, at du har været en del af det Sanne. Og at vi har fået lov til at være en del af Jeres haveliv. Og håber meget på, at der er meget mere af samme slags.
   Det kunne være rigtig sjovt at tage til Overdam sammen. Måskemkan det kombineres med en bornholmertur? Bare en tanke :)

   Slet
 12. dejlig års billeder
  Måske ses vi i Kiekeberg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ege. Ja, det kunne være hyggeligt at mødes IRL.

   Slet
 13. Hej Ulla.
  Sikke dog et fantastisk år du har haft, ser det ud til:-)
  Nye projekter hjemme i haven og spændende haverejser. Det er da bare lige sagen. Håber det nye år også vil bringe nye gode haveoplevelser til jer.
  Venlig hilsen Malene og rigtig godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Også et godt nytår til dig.
   Det er lidt sjovt at kigge tilbage på året, for umiddelbart synes jeg ikke vi har lavet noget, men lidt er der da sket.

   Slet
 14. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 15. Tak for de mange dejlige billeder.
  Godt nytår og et dejligt haveår 2013.

  SvarSlet
 16. I har haft et travl og dejligt år kan jeg se, herlige billeder. Jeg ønsker dig godt nytår og god fornøjelse i 2013-haven.

  SvarSlet
 17. Det var da et vidunderligt indlæg - tak for det :-) I har da godt nok fået lavet en masse i år - både på den ene eller den anden måde. Sikke en dejlig kat, I har :-) Og fantastisk med egernet i Regent Park :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet