lørdag den 8. december 2012

København og græshave

Jeg har lige været på en tredages tur til København primært for at besøge min datter og hendes kæreste. Og selvfølgelig var jeg på Strøgtur og forbi Royal Copenhagen for at se de smukt dækkede juleborde.

Men det mest spændende på turen var et besøg på Fisketorvet! Altså for at se på græsserne i gårdene ved boligerne bag ved Fisketorvet.  Vi pusler jo med at anlægge en lille græshave herhjemme, så vi var meget interesserede i at se, hvordan græsserne tager sig ud i sne og frost. Og vi blev bestemt ikke skuffede. På denne årstid er kontrasten mellem de enkelte planters udtryk meget tydelig.

Fra Strøgturen:
Julie Berthelsens Grønlandsbord var meget smukt og tiltrak mange gæster. Der var et diffust grønligt lys, som man kan se på billederne.Nå ja, så kom jeg da forresten forbi huset, hvor julemanden bor. Han er ved at gøre klar til jul - tøjet er nyvasket.

10 kommentarer:

 1. God idé med græsser i haven, du har vist nogen i forvejen, så vidt jeg husker. Jeg har efterhånden også en del og lige her i formiddag har jeg været ude og tage billeder. Elefantgræsserne er særdeles fotogene i solskin en vinterdag. Det ses også på dine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så det fantastisk flotte billede Bent har taget af græs i jeres have

   Slet
 2. Hej Ulla.Dejligt med en Københavnertur.Jeg er altid inde og se de forskellige dækkede borde i byen.
  Har dog ikke nået det endnu,men det skal jeg.Var slet ikke klar over at det var boliger
  bag fisketorvet med græsser,men så er der jo et nyt udflugtsmål.
  Rigtig god weekend til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også inde og drømme lidt og beundre det nye Flora Danica stel

   Slet
 3. hi hi jeg grinede da jeg læste at det mest interessante ved din Københavnertur var græsset ved Fisketorvet - det er en lille smule, som når de små unger synes at det bedste ved ZOO er de frække gråspurve, der kommer helt tæt og vil ha brødkrummer :) Men billederne af græsset ER nu flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt se, hvad du mener. Vi grinede også lidt selv over, at vi gik og frøs og beundrede græsser.

   Slet
 4. Nej - hvor herligt jeg anede da ikke, at Julemanden boede i København for tiden!
  Heller ikke jeg kendte til boligerne bag Fisketorvet, men jeg komme nu så sjældent til Staden, så der er jo en grund! Men spændende ser det ud!
  Jeg vil glæde mig til at se din græshave til foråret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fik tippet af Poul fra Overdam planteskole. Man skal vide de er der, for de ligger i gårdene mellem lejlighederne. Jeg vil gerne se dem igen til næste sommer

   Slet
 5. Gode billeder.
  Græsser er smukke både sommer og vinter.
  Jeg har en del i haven.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har godt set på din blog, at du har en del. De er nemlig bare så fine

   Slet