søndag den 10. februar 2013

Eranthis i hækken og juleroser i drivhuset

 Under bøgehækkens beskyttende grene og i ly af garagen er de første Eranthis nu tittet frem. De står, så vi går lige forbi dem, hver gang vi skal ud af døren. Det er slet ikke så tosset. Godt tænkt af myrerne, eller hvem der nu har sørget for at frøene havnede der.

 
For et par år siden flyttede vi en gammel julerose fra ét bed til et andet. I den forbindelse dukkede der et hav af småplanter frem. Min mand kunne ikke nænne at kassere denne rigdom af juleroser, så han pottede dem alle. Der var flere end 50 planter. De har stået i et plejebed og familie og venner har fået planter med hjem.

Tidlig vinter flyttede vi resten af planterne ind i drivhuset. Vi fyldte sand ned i hullet, hvor kapilærkasserne plejer at stå, og så plantede vi juleroserne ud. 

15 kommentarer:

 1. Jeg har også ind imellem gjort som din mand, især hvis det er frøplanter fra specielt mørke eller fyldte planter, og familie og venner er også blevet rigeligt forsynet. Det er da skønt. Det er også skønt med de første små erantisblomster.

  SvarSlet
 2. Og nu blomstrer de, hvor er du heldig. Jeg har også flyttet mange frøplanter og foræret nogen væk, men der går nogen år, før de blomstrer.
  Mine erantis har blomstret et stykke tid, i hvert fald dem jeg går lige forbi, når jeg skal ind i huset. De lyser dejligt op i bedet.

  SvarSlet
 3. Jeg er altid lidt misundelig, når jeg ser hvor mange som har eratis i store mængder. Jeg har ellers plantet erantis flere forskellige steder i haven, men de kommer altid meget sent, først når jeg helt har opgivet dem, så kommer der måske en enkelt gul blomst.

  Men vi kan jo ikke være lige heldige med alle planter:-)

  SvarSlet
 4. Sikke en overflod at juleroser, det er dejligt at supplere egen bestand og også at have nogle at forære væk af. Sidste år fik jeg nogle "babyer" af Lisbeth på Samsø, så jeg er spændt på om de mon kommer i blomst i år.

  SvarSlet
 5. Ih, så blev jeg lige lidt grøn af misundelse - på den gode måde. Erantis havde jeg sidste år, men har gravet bedet op, så der er ingen i år. Og juleroserne er jeg ikke fået indført i haven endnu. De mørke du viser er så skønne i farverne.

  Men jeg har så til gengæld masser af stinkende nyserod og dem giver jeg også væk til havevenner og familie :-)

  SvarSlet
 6. Sikken en rigdom du har der. Hold op hvor ser det godt ud Ulla. Dejligt at kunne forære væk eller bytte!
  Jeg har som du, erantis omkring bøgehækken....det ser godt ud, dem bliver man glad for at se i det tidlige forår.

  SvarSlet
 7. Man føler sig rig når man sådanne dejlige tidlige blomster at glæde sig over. Godt tænkt af din mand, de er virkelig flotte juleroserne.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 8. Dejligt indlæg :-)
  Med dine erantis ser det ud til, at der er håb om et forår, og juleroserne er da noget så skønne :-)

  SvarSlet
 9. Hej Ulla.Dejligt med de små erantis der dukker op nu.Og sikke en masse juleroser.......dejligt at kunne forære væk som gave.Rigtig god søndag Jette

  SvarSlet
 10. Jeg opdagede også her til morgen, at eranthis'erne nu blomstrer - dejligt. Det trænger vi til.

  Hvor spændende med jeres juleroser! Det var vist godt, at din mand ikke smed frøplanterne ud ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Vi blev foræret erantis for et par år siden. Sidste år kom der kun et par stykker, men jeg har lige været en tur i haven, og nu ser det ud til at de har bredt sig.
  Sikke mange juleroser i har.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 12. Fantastisk med så mange nye juleroseplanter..... er de så forskellige, eller ligner de allesammen mor'en ?

  SvarSlet
 13. Langt de fleste ligner moderplanten, men faktisk, så var der en enkelt plante som viste sig at være fyldt og hvid. Så bien har været lidt omkring.
  Desværre gik der "konen og æggene" i os, så vi delte planten i 3. De 2 døde medens den tredie står og krykker. Tja, så kan vi lære det :)

  SvarSlet
 14. De ryger forøvrigt ud af drivhuset i morgen. Jeg skal mødes med en flok havenørder, som også er ved at få haveabstinenser og der er heldigvis et par stykker, som kan bruge nogle helt almindelige juleroser.

  SvarSlet