lørdag den 4. maj 2013

Humlebier i vores have

Stafetten omkring humlebier fik jeg af Lisbeth fra Høneballehaven og den tog jeg selvfølgelig imod, for hvem kan stå for den lille tykke bi, som ifølge myten slet ikke ved, at den ikke kan flyve.

Vi har haft humlebier i haven lige så længe jeg kan huske. For det meste lever vi sammen i god ro og orden. Men to gange har vi været nødt til at fjerne et bo. Første gang var, da en jordhumledronning havde fundet et hul nede under børnenes legehus som egnet sted for hendes bo. 
Anden gang var, da de flyttede ind i vores haveskur og kom efter os, hvis vi gik derind.

Jeg er rigtig glad for humlebierne her i det tidlige forår, for da har de travlt med at bestøve mine juleroser. Så vidt jeg husker er det også humlebier, som Marianne fra Spiren har til at hjælpe med bestøvningen i de kontrollerede bede.

Jeg forsøgte at få et frisk billede i dag med mit nye kamera, men humlebien som havde travlt med at besøge kulsukkeren, anemonerne og hundetanden, var rigtig irriteret på mig og egentlig var det jo også synd at forstyrre den midt i måltidet, så I får arkivbilleder.

Jeg giver stafetten videre til Malene, fra Lad Romantikken blomstre, Tim Skovrup og Bente Lund. I bestemmer selv, om I har lyst til at tage imod stafetten.Til gengæld lykkedes det at få et prøvebillede af en lille blåmejse, som landede ved havedammen for at drikke.

 Endnu et testbillede med mit nye kamera. Engkabbelejen var der ingen problemer med at få til at sidde stille!

6 kommentarer:

 1. Smukke billeder du har taget både med dit nye kamera, men også dine humlebibilleder, de er rigtig flotte. Godt indlæg om humlebien, som vi ikke kan undvære.

  SvarSlet
 2. Herlige humlebilder og flott innlegg, vi må passe på hagevennene våre.
  God kveld fra Marit.

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder og god søndag, forhåbentlig i haven.

  SvarSlet
 4. Flotte bilder! Humlene må vi ta vare på, ja. Gratulerer med nytt kamera! :-)

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder og god fortælling, det føles godt at være med i dette tema og vigtige sag. Tillykke med dit nye camera. Blåmejsen er godt "skudt".

  SvarSlet
 6. Tak for søde kommentarer og god søndag :)

  SvarSlet