onsdag den 1. maj 2013

Tænk at blive så glad

bare for at se en knop i en plante :). Jeg havde forelsket mig i billedet af en Ranzania japonica og sidste år på plantemarkedet i Århus stod der pludselig en plante med det navn. Og den er nu ved at dukke op. Jeg er så spændt på, hvordan den udvikler sig, for én ting er et billede i en bog...

Ranzania japonica.


Anemone 'Dark Leaf' svær at fotografere i dag i solskinnet, så jeg måtte agere skygge.

en ny hundetand, plantet sidste år, navnet noteret på et skilt - og så har tuschen ikke kunnet holde til vinteren. Men det er der så ikke noget at gøre ved - den er jo køn alligevel

Denne har stået i haven i flere år, men sidste år flyttede jeg den ned i skovens hævede bed. Det bekommer den godt.14 kommentarer:

 1. Skønne blomster! jeg har det ligesådan, at den første knop næsten er mere spændende end den fuldt udsprungne plante. Jeg vil prøve sorte skilte med sølvtusch i år for at se, om den er mere holdbar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver at bilde mig selv ind, at navnet ikke er så vigtigt, men det er det jo alligevel, når jeg enten vil have én mere, eller vil fortælle om den. Desværre slås jeg både mod tusch, der forsvinder, kat - der piller skiltene op og solsorte, der går til angreb på skiltene.

   Jeg har læst, at en Brother dymo med en speciel tape skulle være holdbar. Så måske....

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå, du blev glad for at se blomsten. Nogen gange køber man noget, som bare forsvinder, og så tror man det er helt væk, så er glæden stor, når det alligevel kommer frem om foråret :)
  Hvor er de smukke dine hundetandsplanter. Det så så sært ud at kalde dem hundetænder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan heller ikke helt finde ud af, hvad de hedder i flertal :) Men det forhindrer mig nu ikke i at ville have flere.

   Prøv at se her: http://www.superstock.com/search/Erythronium#SortBy=&BrandName=&Srch_Title=&pagenum=2&cat=&tag=results&BrandLogo=&Srch_Store_Title=&Profile=1&fotog=&txtkeys1=Erythronium&chkRMFilter=1&chkRFFilter=1&chkMSFilter=1&lstImageType=1&Stores=1&Stores=64&Stores=4&Stores=8&Stores=2&chkorientsh=1&chkorientsv=2&chkbw=2&chkcolor=1&pixperpage=100

   Slet
 3. Ja, noen ganger så blir en så glad bare for å se en liten blomst. Det er vel bare vi som er "hagegale" som blir glad for sånt ;-)) Nydelige hundetenner du viser. De har jeg aldri fått til å trives her. Jeg får nyte dine fine bilder i steden :-)
  Ha en deilig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt, at de ikke trives hos dig. De er så fine her i foråret.

   Slet
 4. Hej Ulla

  Det var da en flot stribe planter - lige til skovbedet!

  Kan især godt lide den ukendte hvide hundetand - er der et rosa skær over den - eller er det bare solen?

  Du må haver en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, der er et rosa skær.
   Jeg har googlet de nyindkøbte fra sidste år for måske at finde det rette navn, men det gav ikke pote. De var enten gule eller lyserøde.

   Slet
 5. Jeg kender kun den gule hundetand.... den hvide der er lige til at sætte tænderne i :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Næ, næ du, kun se - ikke spise :p)

   Slet
 6. Venter også spændt på sådannenye ting, især de små sjældenheder.. .:0)jeg skrive alt jeg køber op i et hæfte med dato og sted, det har hjulpet mig mange gnge når skiltet var væk. :0( jeg har også den hvide hundetand, den er dog ikke sprunget helt ud endnu, det kun den lyserøde den er tidligst. De er så skønne.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville ønske, jeg var lige så struktureret mht registreringer, men må erkende, at det er jeg ikke.

   Slet