torsdag den 3. oktober 2013

Pærekvæde

Vi købte oprindeligt pærekvæden p.g.a. den flotte bark. At der kommer flotte og velduftende frugter er en sidegevinst. Indtil nu har den nu kun sat et par enkelte frugter og de har været små og knudrede.

Men i år bugner træet af frugter, så meget, at grenene bøjer under vægten.20 kommentarer:

 1. Spændende - jeg skal vist have spurgt min søster, om hendes pærekvære også bærer frugter i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist generelt et godt frugtår i år

   Slet
 2. Flotte pærekvæder, jeg så et træ sidste år, det er rigtig, at det har en ualmindelig smuk stamme. Jeg har fået et rodskud fra min søns pærekvæde, det varer vist meget længe inden det bærer frugt og får en flot stamme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, men man siger jo "plant et træ- du får en pind og plant en pind - du får et træ", så den skal nok bare have tid.

   Slet
 3. nej hvor er den fin, er det et stort træ, for jeg kunne egentligt godt tænke mig at prøve sådan en, men vores have er jo lille.
  smuk smuk frugt...
  hvad bruger du kvæderne til ?
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke prøvet at bruge kvæderne endnu, for de tidligere år har der kun været et par enkelte små frugter, men efter sigende skulle man kunne bruge dem i marmelade

   Slet
 4. Hvor er den flot, sådan en har jeg længe overvejet. Nu tror jeg bare jeg må have købt en :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har jo også rigtig god plads i din landhave

   Slet
 5. Det er et flot træ og jeg ville da ønske, at jeg have en pære og ikke en æblekvæde. Nu tror jeg godt nok, at jeg graver den op, for æblekvædegele er ikke min kop te! Jeg ved ikke, hvordan pærekvæde smager, men du kan måske komme med et bud?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede faktisk, at æble- og pærekvæde var meget lig hinanden.
   Min plan er nu også at tage dem ind til pynt. De skulle dufte rigtig godt indendørs

   Slet
 6. Spennende tre du har! Dette er et tre som er ukjent for meg. Flotte frukter hadde det i alle fall! Lager du noe av disse fruktene?

  Ha en god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Træet hedder Cydonia oblonga på latin, det kan være det har et norsk navn?
   Jeg har slet ikke prøvet at lave noget af dem endnu.

   Slet
 7. Hej Ulla.Flot træ.....men kender slet ikke kvæder.Hvad smager de som?
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke prøvet at lave noget af dem endnu. Jeg skal have fat i min gamle mor og høre, om det er værd at bøvle med.

   Slet
 8. Hvis de dufter lige så godt som æblekvæder, så er det ret så fantastisk... dem kan jeg godt li - jeg kender ikke pærekvæde :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 9. Ja det er et godt frugt år i år Ulla - pærekvæde kender jeg ikke men skøn ser den ud. Hvor er det skønt dit lille pindsvin fra et tidligere indlæg - vi havde besøg af en unge sidste weekend de er bare slet ikke til at stå for :0)

  SvarSlet
 10. Hej Ulla
  Er de to fotos med kvæderne det samme træ? Frugter og blade ser forskellige ud.
  Den nysgerrige
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie. Jo det et det samme træ, blot fra to forskellige sider. Du har ret i, at frugterne ser forskellige ud.

   Slet
 11. Jeg undrede mig bare, for jeg har set den første som æblekvæde med de glatte blade i Tamborgs Have.
  Pærekvæden har jeg set med store lodne blade hos en lokal havemand, der lige har købt en æblekvæde hos Krogs planteskole's ophørssalg. Jeg er bare forvirret :o) :o)....
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det ikke noget med, at kvæden er podet på en grundstamme? Kan det så tænkes, at der er en gren podet af hver slags? Jeg har ikke tænkt på forskelligheden i udseendet før du nævner det. Og nu er alt blæst af, så jeg kan ikke se nærmere efter i år.

   Jeg har forøvrigt samlet kvæderne op og har haft dem med på arbejde. Jeg arbejder på et plejehjem og hvor kaldte det bare mange reaktioner frem hos beboerne. Husmodergenet er skam ikke forsvundet, blot fordi de er blevet gamle. Tilfældigvis er vores elev kok-uddannet, så han gik i gang med at lave marmelade, til stor fryd for damerne.

   Slet