torsdag den 5. maj 2016

Nyt rosenstativ og lidt forårssmåtterier

For efterhånden mange år siden var vi på besøg i en flot have i det sønderjyske, hvor de havde rosen 'Raubritter''. Den faldt vi pladask for, og fik lovning på en aflægger, som vi hentede det følgende år. Den stod i nogle år på vent inden den fandt sin endelige plads i et rosenbed, vi lavede i staudehaven. Sidste år købte vi et fint stativ, så den rigtig kan komme til sin ret, men selvom vi dengang syntes stativet var stort, så var det slet ikke stort nok. Nu har vi købt et stativ magen til, men i en større størrelse.

Stativ til Rose 'Raubritter'


Den lille Claytonia Sibirica fik vi med hjem fra en have nær Lille Vildmose. Haveejeren havde lovet sin mand ikke at grave planter op under deres åben have arrangement, men hun listede alligevel den lille plante op til mig. Den sår sig selv overalt nede i det vi kalder skoven, men den er så nem at rykke op, at det ikke gør noget. Og lige nu er den bare så fin med de friske grønne blade og de små lyserøde blomster.
Claytonia sibirica
 Min yndlings hjerteblomst er den lille cucularia. Jeg har også en lyserød variant, men den er ikke i blomst endnu
Dicentra cucullaria
 Jeg håber at flere af mine hundetand vil danne så fine store klumper som denne, hvor den rigtig kommer til sin ret
Hundetand blandt juleroser
 Sjovt, med vibeæggene. I flere år købte jeg og plantede - og de gik ud. Seancen gentog sig, men pludselig havde jeg heldet med mig og nu er der rigtig mange nede i skovbedet. 
VibeægTil slut et nærbillede af blomsten på magnolien, som har blomstret et stykke tid nu


11 kommentarer:

 1. Det er lækkert med sådan et skovbed. Det lover godt med Raubritter, den har jeg lige købt hjem fra Polen, den skal gro op af et hegn.
  Der fik jeg så et nyt navn på det jeg kalder en portulak, jeg har Claytonia sibirica i rigelige mængder, du har ret, de er nemme at fjerne igen, hvis man kan nænne det.

  SvarSlet
 2. Så mye flott som blomstrer hos deg, og den lille dicentra er utrolig flott!

  SvarSlet
 3. Nåhhhh, så claytonia er det samme som den portulak, jeg har fået af Lisbeth. Ja, den er nem at have med at gøre. Raubritters kuglerunde blomster er specielle. Jeg er i tvivl om, hvordan vores skal vokse, som busk eller som slyngrose. I har åbenbart bestemt jer til slyngrose.

  SvarSlet
 4. Hrej Ulla

  Det ser da rigtig godt ud - totalt frodigt!
  Cucullaria er så finurlig:)

  Ha en dejlig sommerdag

  SvarSlet
 5. Hej Ulla. Hvor er det en flot header du har her på bloggen:) Jeg kan også rigtig godt lide din fine hundetand. Den kommer virkelig til sin ret dér. Jeg synes også den claytonia lignede portulak. Den trives ikke i min have, jeg ved ikke hvorfor, men den går simpelthen ud!

  SvarSlet
 6. Sikke en frodighed du har i din have/skovbed, og med så mange forskelige skønne planter :-)

  SvarSlet
 7. Ser dejligt ud Ulla og fint stativ. Ja når hundetand står i klumper er de bare bedårende.

  SvarSlet
 8. Når blomstene trives og kommer i klynger er det kjekt! Jeg satte ut rutelilje (vibeæg) fra potte i fjor, og de har kommet fint igjen i år i hvert fall! I dag har endelig varmen kommet til Bergen, så her er det fantastisk nå! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
 9. Hej Ulla.Skønt med roser..........og der skal da et ordentligt stativ til.Viser min Constance i sit rust stativ.
  Dejlige bede du viser med mange smukke blomster.
  Og håber du har nydt det dejlige vejr Knus Jette

  SvarSlet
 10. Flot hundetand.
  jeg måtte lige google Raubritter...da jeg (hurra, hurra) er på udkig efter 2-3 roser...som skal bruges i forhaven, efter omlægning.
  Men - det skal så ikke være en Raubritte, da jeg ikke er særlig meget til den farve...men den er ellers flot frodig :)

  SvarSlet
 11. Hej
  Jeg søger efter stativ til Roser. Hvor har du købt det flotte stativ du har fotograferet den 4 maj 2016, hvilken højde endte du med at købe? Stativet ser ud til at være trekantet er det tilfældet? Tilsidst hvad er prisen?

  SvarSlet