onsdag den 11. april 2012

Jeffersonia, nu i blomst

Så sprang Jeffersonia diphylla ud. De små hvide blomster ligner næsten tulipaner, som de står og knejser. Nogle af blomsterne og bladene hænger. Det er måske frosten, der har været lidt hård ved dem. Vand mangler de i hvertfald ikke ovenpå de seneste dages nedbør.
Jeg har valgt at vise et billede, hvor der er andre planter, så I kan fornemme, hvor stor den er. Det er høsttidløs, som dukker op næsten midt i planten.
Frosten har også været storslem ved Magnolia 'Merrill', hvor stort set alle de hvide blomster har fået en grim brun plet. I en fuge i fliserne lige foran trappen til vores bagdør er der en Allium, som har sået sig selv. Det er 2. år den dukker op. Jeg kan ikke flytte den uden at skulle løsne fliserne, så den får lov at mase sig frem.Endnu en hundetand er kommet i blomst, endda uden jeg havde opdaget det i de seneste dages regnvejr. Denne må være Erythronium californicum. Hvor E. niveums blomsterblade ligner små sommerfuglevinger, så krænger denne bladene helt tilbage.
 Og så lige lidt flere billeder af noget af det, som pibler frem.
Trillium

Den fyldte blodurt


Gul anemone blandt de hvide


Denne julerose synes jeg er rigtig fin med den specielle farve og bladenes form

Indianermynten får lov til at selvså sig. Så flytter jeg den senere hen, hvor jeg gerne vil have den.

7 kommentarer:

 1. Dine jeffersonia og hundetand er lige nogle dage foran mine. Det er skønt, når de små lækre blomster springer ud.

  SvarSlet
 2. Sikke nogle skønne blomster du har... den jeffersonia tror jeg da lige jeg skal ha noteret ;o) - er den nem at ha med at gøre?
  Hundetand har jeg også på ønskelisten, nu skal jeg altså ha gjort noget ved det :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 3. Gode billeder.
  Hvor har du dog mange smukke blomster.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 4. Ja du har mange skønne blomster! Hundetanden er særlig fin.

  SvarSlet
 5. Godt du fik dig et nyt kamera. Min ´Rødekro-i-mynte´ lever også stadig i form af frøplanter, jeg har samlet op. Lige nu har jeg sat de små planter i drivhuset, så de kommer godt i gang, inden de skal ud foran drivhuset igen.

  God weekend.

  SvarSlet
 6. Skønne forårsblomster, som helt sikkert kunne komme på min ønskeliste. Indtil videre er det mest forårsløgplanter jeg har. Specielt trillum har jeg et godt øje til :-)
  Jeg har lagt mig til som fast læser og vil glæde mig til at læse mere om planter til skovbede. Jeg har nemlig et par bede under træer og i skygge, som jeg ikke helt har fundet ud af, hvad der skal plantes.

  SvarSlet
 7. Jeffersonia - dem har jeg aldrig hørt om før. Dem må jeg holde øje med. Sjovt at læse om en der ikke bor så langt væk. Jeg bor mellem Aabenraa-Sønderborg.
  Er også indehaver af blodurt, trillium og dobbelte anemoner som alle tre er på vippen, måske bortset fra trillium som jeg ikke lige husker at have tjekket.

  SvarSlet