søndag den 15. april 2012

Skvalderkål i drivhuset

Indrømmet: mit drivhus roder, jeg har endnu ikke gjort det forårsrent, så vinduerne står med grønne alger, der er myrer mellem fliserne og  lidt ukrudt er der også dukket op. Og der er ikke skyggen af en udplantningsplante.

Til gengæld er der masser af krukker og potter, som vi i efteråret sat ind i bunden af drivhuset til overvintring. Vi har gravet bedene ud, så kapilærkassernes overkant er i højde med gulvfliserne og der er sand i bunden af bedene. Der står krukkerne vinteren over.

Vi har gennem foråret ofte siddet i drivhuset, når vi enten skulle have varmen eller hvis vi skulle have læ for en regnbyge. Og nu er der så kommet liv i krukkerne, hvor der i de fleste er plantet hosta, men også en rødbladet hyld og en mørk cimicifuga har plads i krukkerne. Men den første krukke som viste liv var den med de brogetbladede skvalderkål. Jeg kan så godt lide den plante, men har opgivet at plante den ud i bedene. Men i krukken kan jeg styre den.Rødbladet hyld, som allerede er klar med blomsterklaser

Hosta 'Fire Island'


8 kommentarer:

 1. Uha jeg har også myrer i drivhuset - hvad gør du for at få dem udryddet. Er ikke så vild med gift i drivhuset, men har du andre gode forslag?
  Kapilærkasserne er også gravet ned her. Det er ret smart ift. at få en god højde i siderne til agurk og tomat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi er heller ikke så vilde med at bruge gift. Indtil nu har vi fundet os i, at de er der, men mon ikke der kan udvindes et middel (f.eks. af skvalderkål, fnis), som myrerne ikke bryder sig om. Det må googles.

   Slet
  2. Jeg googlede lige, og det lader til, at kogende vand skulle være nok til at løse problemet. Super, hvis det er så enkelt.

   Slet
 2. Hej Ulla.

  Mine 2 potter med skvalderkål, samme som på dit billede, har stået ude hele vinteren, og de er også fint på vej. Det er utroligt, så hurtigt de skyder, men smukt, når det kan styres! Jeg TØR ikke slippe den ud af potten. Jeg er bare så heldig, at jeg ikke har skalderkål i haven og jeg vogter alle planter, der skal i haven, at der ikke er små skud af skvalderkål i, så jeg af den vej får skalderkål i haven. Jeg nøjes i krukkerne, hvor jeg er mægtig glad for denne plante.

  SvarSlet
  Svar
  1. dejligt, at der er flere der også er glad for den brogede skvalderkål. Jeg har set den i fri dressur i en have oppe i nærheden af Lille Vildmose. Den slyngede sig ind mellem storkenæb. Utrolig smukt, men da jeg ville efterligne, kunne jeg ikke styre den i mit bed, så den kom op i potten.

   Jeg hygger mig forøvrigt meget hvert år, når vi har plantesalg i havekredsen. Den brogede skvalderkål frister rigtig mange, og når de så spørger, hvad det er for en plante og hører det er skvalderkål, så sætter de potten, som om de havde brændt sig

   Slet
 3. Ja men den er da også smuk den brogede skvalderkål. Jeg holder mig nu også fra den, da jeg ikke har noget i krukker. Jeg tror ikke lige, jeg vil have den ind i haven.
  Hostaen er vel nok fint.

  SvarSlet
 4. Jeg har også en brogbladet skvalderkål :O) den har først lige vist sig i overfladen.

  Jeg savler over din mørke hyld. Sådan en vil jeg også have fat i.

  SvarSlet
 5. Hej Ulla
  Vil du kigge på mit indlæg fra i dag, jeg har en plante på, som jeg ikke ved, hvad er for en, måske gør du?
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet