søndag den 29. april 2012

Regnvejrslørdag

Som mange andre her på bloggene, så havde jeg sat næsen op efter en havedag i går. Jeg var alene hjemme og billøs, så det passede rigtig godt med lugning af skovbedene, hvor jeg virkelig skal passe på, hvad der dukker op. Men det regnede bare og var koldt, så jeg måtte ty til havebøger i stedet. Hen på eftermiddagen blev der tørvejr og jeg kunne komme lidt ud.

Hundetanden har blomstret længe nu.


Skovtulipanerne. Jeg har oprindeligt plantet flere steder, men det er kun denne ene klynge der kommer i år.Jeg kan ikke huske navnet på denne anemone, men den har dannet en rigtig flot klat efterhånden. At forglemmigej så har sået sig ind i mellem synes jeg kun fremhæver anemonerne.Også her er 2 planter gået sammen om 1 plads. Mon jeg kan nænne at skille dem? det må jeg lige tænke over.


Da gemalen kom fra arbejde var han fuld af haveenergi, så han gravede den store Gunnera op og delte den i passende stykker, som blev plantet i spande. Vi kan på den ene side godt lide planten, men er trætte af den periode den skal vinterdækkes og om foråret passes på, så den ikke får en snert af frost på de nye blade.

6 kommentarer:

 1. Jeg spidsede ører, da jeg så din skovtulipan. Den lagde jeg nemlig for flere år siden, men den bliver ved med bare at komme op med blade, efterhånden på et ret stort område, men blomstrer ikke. Har du haft lignende oplevelser med din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, men det er også først 2. år jeg har den (eller måske 3.). Jeg vil prøve at kigge efter i haven her til formiddag, om der måske er blade uden blomster, hvor den anden portion løg blev lagt.

   Slet
 2. Det er en fin anemone, du har på det næstsidste billede.
  På det sidste har du hvid lærkespore, hvad er det andet for noget?
  Jeg kan godt forstå, I bliver træt af Gunnera, det er et stort arbejde at passe på sådan en, men flot er den. Hvad skal der ske med den nu?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en svovlgul anemone, som står sammen med lærkesporen.

   Gunneraen tager vi med til et plantemarked og ser, om der er nogen der vil købe den.

   Slet
 3. Hej Ulla. Jeg er bare vild med dine anemoner, især den på den næstsidste billede - den er da vist ikke nemt at finde på en planteskole:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har vist købt den på et plantemarked. Desværre er navnet forsvundet for mig. Om det er katten eller fuglene, der piller i skiltene, det ved jeg ikke, men de har det med at forsvinde :)

   Jeg er også helt pjattet med anemoner og er helt oppe at køre, når jeg finder en ny.

   Slet